Hvis det klør et sted, så gå til lægen! Jeg synes at al uld kradser, men må indrømme at merinould er en undtagelse! For løber du med merinould i tøjet er der intet der klør eller kradser. Merinould har været brugt til tekstilfremstilling i over 5000 år, og har nogle helt særlige funktioner, der gør det genialt til at svede i. Smart opfindelse med de får.

Skal selv løbe i uldstrømper og nye trailsko på søndag den 23.11, når Frostcup skydes i gang i Værløse. Hvilke sko det bliver, finder jeg ud af i morgen, når jeg skal løbestil-testes. Uhhhh – hvor spændende. Har aldrig haft trailsko før. Jeg burde jo have været i bedre tid, så jeg kunne have nået at løbe dem ordentlig til inden konkurrencedagen. Men jeg vover uld-pelsen!

Tilbage til ulden! Hos Kaiser Sport og Ortopædi har de et stort udvalg af det fedeste uldtøj fra top til tå. Så tjek det ud. Det vil være årets bløde pakke under juletræet 🙂 Jeg har fundet mange lækre sager, som jeg godt gad eje.

Merinouldens fantastiske egenskaber:

Isolering og temperaturregulering
Merinould har en naturlig høj elasticitet, hvilket gør det rart at have tøjet på. Op til 80% af merinouldfiberen består af luft, hvilket giver ulden dens fantastiske isoleringsevne. Ud over evnen til at holde på kropsvarmen, fungerer uldtøj også temperaturregulerende på en varm sommerdag. Dog vil man typisk benytte en tynd uld T-shirt om sommeren.

* Fugtabsorbering og -transport
Uldens struktur betyder, at den kan absorbere væske – uldfiberen kan lagre op til 30% af sin egen vægt, uden at den føles fugtig. Merinouldfiberen er en af de allermest komplekse naturfibre. Uldfiberen er også i særklasse god til at transportere fugt i dampform, og fungerer derfor rigtig godt under fx en Gore-Tex jakke eller i en sko med Gore-Tex membran.

* Bakterie- og lugtresistens
En anden af merinouldens helt store fordele er den naturlige bakterieresistens, der viser sig i stort set lugtfrit løbetøj. Ydersiden af merinouldfiberen er beklædt med skæl, nærmest som en fisk (uden lugt!), hvilket gør det svært for snavs og bakterier at finde fodfæste og derved skabe grobund for den kedelige lugt, som svedigt sportstøj kan give. Uldtøj kan bruges flere dage i træk uden at lugte, og du kan nøjes med at lufte det igennem.

Det er da smart, hva!