Der findes garanteret mere end 10 gode grunde til ikke at løbe, men blogindlæggets formål, er at få dig ud at løbe uanset alder, skidetrang, vægtproblemer, misundelse af din altid perfekte løbemakker, mørkeræd med angst for bøhmænd eller løst maveskind.

Sætter jeg fokus på flere grunde, bliver det den forkerte ulv jeg fodrer.  Du læser med stor sandsynlighed med her, fordi du har lyst til at løbe og fordi du kan relatere til mange af de ting jeg skriver om. Eller fordi du snublede over din telefon og kom til at klikke ind.

Når jeg har valgt at skrive blogindlægget, så handler det om, at jeg som aktiv løber, selv har stået i samtlige af de situationer jeg tager op, og derfor, blottet for situationsfornemmelse, deler det her på bloggen. Dette er en personlig liste over forhindringerne, hvor krøllen på halen bliver et par fif du kan fundere over, og som måske vil højne sandsynligheden for, at du fastholder den gode vane med at løbe eller bare kommer i gang! (Som du jo inderst inde ønsker). I håbet om at kunne inspirere eller sætte tanker i gang…

Mangler du motivation til at begynde at løbe, så kan der være mange grunde til det. Men vil du hellere i tyrkisk fængsel end begynde at løbe, så lad for himlens skyld være og vælg en af de 5000 andre sportsgrene der findes.

Jeg selv har aldrig fortrudt en løbetur – også selvom jeg stadig må en tur i buskadset hver eller hveranden gang. Men shit happens, og det har jeg jo allerede skrevet om én gang.

Heldigvis er der håb forude, og de fleste af tingene kan man gøre noget ved, eller lære at acceptere. Flere af dem er jeg sluppet af med over tiden:

10 gode grunde til IKKE at løbe

 • Løbermave (lyder pænt, men føles skidt. Du kan faktisk delvist planlægge dig ud af det. Se her)
 • Alderen trykker og du har alligevel sat din sidste rekord – måske.
  Det er aldrig for sent at komme i gang! Når en 94 årig kan løbe Eremitageløbet, kan du også lunte en tur, uanset om du slår rekord eller ej. Det handler om at acceptere fakta og finde andre ting du glædes over ved at løbe. Fx. samvær med andre løbere, nyde naturen, tanken om hvor sund og glad du bliver osv.
 • Dårlig samvittighed over at vælge en løbetur til og fravælge andet, såsom børn, mand, kanin, græsslåning…. Husk at motion gør dig gladere, giver dig mere energi og øger forlænger dit liv 🙂 Så drop den dårlige samvittighed øjeblikkeligt.
 • Den gakkede løbestil
  Du tror du ser dum ud, når du løber…og det gør du måske også. Sig PYT og kom afsted. Øvelse gør mester, og prøv lige at kigge dig omkring….
 • Misundelse
  Min veninde er pænere, slankere og hurtigere og er genetisk bygget til at løbe. Og so what! Brug det som motivation i stedet og kom afsted
 • Tendens til at sjatpisse under løbeturen (Gælder også mænd!)
  Det er der løsninger for, men knib løs og brug en Tena indtil du er ude på den anden side. Læs evt. et tidligere skriv jeg har lavet om emnet og glæd dig til et kommende blogindlæg om en ny smart metode der virker perfekt!
 • Udseende (Fx. vægt, appelsinhud, løst maveskind og tøj der sidder forkert)
  Accepter det og tænk på, at du gør noget godt for dig selv ved at træne. De fleste er så tilpas egocentriske, at de kun kigger på deres eget løse maveskind og ikke tænker nedladende om andres overflødige hud. Måske er det endda med til at øge sympatien parterne imellem? Så skråt op med de selvnedgørende tanker og kom afsted
 • Skader og ubehag
  En af de helt konkrete hindringer er skaderne, som heldigvis kan tages i opløbet med det rette indblik, god behandling, og fokus på de rigtige øvelser og de rigtige løbesko. Ubehageligt er det som regel at komme i form, så lad være at tro at det er en dans på roser. Men det bliver bedre med tiden, og du vil allerede efter få uger kunne trække vejret helt ned i lungerne uden at det føles som pigtråd gennem luftrøret
 • Dårlige undskyldninger og manglende motivation
  Det ER en dårlig undskyldning! Get over it. Det er i sig selv motiverende, når det er DIG der styrer!
 • Kulde, mørke og regn
  Udstyr, udstyr, udstyr – og måske en fast løbemakker til en tur i mørket

Så kort kan det siges 🙂

God efterårsferie til jer alle! Jeg daffer med hele familien til Grækenland…

 

Vi ses efter efterårsferien:-)