Nytårs-skriveri

Kære løber. Kære læser

Julen er veloverstået og nytåret skålet ind. December måned har været travl, og jeg kan forsikre dig om, at det ikke har skyldtes de mange løbeture – som jeg ikke nåede.

Med et nyt år, føles det som at tavlen vaskes ren og at der er plads til fornyelse, forbedringer og nye ting at stræbe efter.

2015
Hvis jeg lige ser tilbage på 2015, så skete der ting for mig, som påvirkede min træning og præstation i høj grad, og som jeg af gode grunde ikke har haft lyst til at skrive om på bloggen af hensyn til mig selv og min familie og børnene. Jeg blev skilt. Det har selvfølgelig været en meget sej tid, og har taget toppen af det sædvanlige overskud jeg render rundt med. Hvornår jeg er “ude på den anden side”, er en udefinerbar størrelse, men jeg fornemmer at overskuddet er vendt tilbage, at der er kommet mere rytme i tingene og at jeg ikke sidder midt i orkanens øje. Vi har det i de store træk godt alle sammen.

Det kunne jeg skrive en længere roman om, men nu hvor bloggens omdrejningspunkt er løb og sundhed, så vil jeg fokusere på det. For jeg kan i høj grad takke løbet for at have båret mig gennem de sidste 10 måneder. Det har været den eneste faste rutine i min hverdag, og har givet en masse kontinuerlighed, tryghed, frisk luft, gode snakke med løbemakkere, opture over flere gange at have vundet et løb eller stået på podiet, samt frigivelse af en masse endorfiner under træningen.
I krisesituationer, har man ofte lyst til at smide alt hvad man har i hænderne og gemme sig under et varmt tæppe og gå i hi. Det har jeg også haft. Men når jeg har kunne fornemme, at min krop var opbrugt eller at jeg var mentalt tyndslidt, så holdt jeg alligevel fast i at løbe en tur. Og jeg oplevede at komme tilbage i godt humør og med en kropslig tilstedeværelse, der gjorde at det blev nemmere at komme afsted næste gang. Fordi jeg fandt ud af, at det gjorde mig godt at løbe. Endda uden at der var sket en hujende fis på turen, ud over at få iltet apparatet, trampet nogle moser rundt og hilst på forbipasserende. Og det må være grund nok.

Men det er klart, at kroppen ikke præsterer 100%, når man er presset. Jeg har bla. ikke kunne tåle den samme mængde træning, uden at blive forkølet. Og jeg har kunne måle det direkte på mine 5 km. tider, hvor jeg før skilsmissen, efterhånden løb stabilt under 19.30 og endda et par løb mellem 19.05 0g 19.15. Til pludselig at ligge på over 20 min. på flere løb. Den har været lidt hård ved selvtilliden, men jeg har kendt årsagen, og ved at krop og psyke hænger sammen.

2016
Med en masse i bagagen fra 2015, ser jeg frem til at 2016 bliver et år, hvor der kommer mere balance i tingene. Der er flere ting i støbeskeen, som jeg vil komme tilbage til, men i et senere blogindlæg.

Men alt hvad jeg har i tankerne er noget der giver mere: Tid, Lyst og Overskud. Både privat og arbejdsmæssigt.

Jeg ser på verden med holistiske øjne. Så når jeg sidder her og sætter mine løbemål i 2016, så skeler jeg selvfølgelig til hvordan jeg i øvrigt synes at klaveret spiller.

Mine mål er optimistiske, men ikke uopnåelige:

* 5 km under 19 min. (rekord i august 2014 på 19.05 min)
* 10 km under 40 min. (rekord i september 2014 40.56 min)
* Halvmaraton  under 1.30 min. (rekord i marts 2014 på 1.30.45)

Du kan nok se en tendens til, at jeg er sekunder fra mine mål, og det er også derfor, at det trigger mig, at have været så tæt på. Endda i en tid i 2014, hvor jeg ikke løb efter en særlig plan og hvor jeg sjældent løb mere end maks. 30 km på en uge. Det gør jeg heller ikke i øjeblikket, selvom jeg i en periode forsøgte mig med løb hver dag. Det holdt i teorien, men ikke i praksis.

Min træning i år, vil blive prioriteret højt, men uden at blive en stressfaktor. Og da jeg har børnene hver anden uge, skal min træning ikke påvirke dem synderligt. De er heldigvis så store (7 og 10 år), at jeg godt ind imellem kan løbe en tur alene. Men det er undtagelsen og ikke reglen. De er gået med til, at jeg nogle gange må stå tidligt op, og løbe inden jeg vækker dem. Og forleden var de på løbehjul og jeg i løbesko. Så legede de på en legeplads, hvor jeg spænede frem og tilbage på den samme 250 m lange sti, og råbte “hej unger” hver gang jeg passerede dem. Jeg kunne også lige deltage i “Jorden er giftig” en enkelt gang. Jeg er ikke professionel eliteløber, men et helt almindeligt menneske, der synes at det er sjovt at løbe hurtigt. Og så bliver det nogle gange lidt alternativt 🙂

Mit samarbejde med Kaiser Sport & Ortopædi, går også forrygende, og vi sætter stor pris på hinanden. Jeg løber fortsat for Team Kaiser Sport, som med sine 17 atleter i alle aldre, jævnligt fremhæves med flotte resultater, og spændende og sjove beretninger fra løbe- og triverdenen. Jeg elsker at mit løbetøj er plastret til med Kaiser Sport og Team Kaiser Sport-logoer, da jeg føler mig stolt over at være en del af teamet. Og jeg er sponsoreret af Gore Running Wear, Brooks løbesko, Zebla Sportsvask og 32 GI der laver sunde energiprodukter uden tilsætningsstoffer. Og alt det kniber jeg mig tit i armen over at blive forkælet med!

I år har jeg planer om at stille op i følgende løb, hvoraf de fleste er gengangere:
(ikke i datoorden)

* Frost Cup 15/16 (Jeg mangler stadig at løbe de sidste 3 løb i januar/februar)
* BT Halvmarathon
* Degnemoseløbet
* BMW Cityløb 5 km

* Femina Kvindeløb 5 km
* Alt for damerne Kvindeløb 5 km

* BMW Strandparkløb 5 km
* BMW Havneløb 5 km
* Moseløbet. Lokalt i Brønshøj 5 km
* Københavns Kvindeløb 10 km.
* DHL Stafetten for Team Kaiser Sport
* Copenhagen Half Marathon
* I Form Hjerteløb 5 km

* Eremitageløbet 13,3 km
* Frost Cup 16/17

Inspiration til andre løb, kan du finde her på Motionslob.dk

Har du lyst til at skrive en kommentar via Facebook til dine egne nytårsforsæt, så hold dig ikke tilbage. Måske vi kan inspirere hinanden!

Rigtig godt nytår til dig!
Kærlig hilsen
Julie

Ps. Brænder det i lommen efter at komme på udsalg, så starter Kaiser Sport udsalg i morgen den 3. januar 9-17, og med tyvstart på webshoppen i dag fra kl. 17.30 🙂