De fleste løbere jeg møder på min vej, er helt almindelige mennesker der motionerer, fordi de gerne vil være sunde(re) mennesker og gøre noget godt for krop og sjæl! En stor del af os mennesker kommer dog let ud af træningsrytmen, når det bliver koldt i vejret eller livet ændrer sig (som det helt menneskeligt gør med jævne mellemrum). Men det er så her vi let kan tro, at vi er ene om at kaste håndklædet i ringen, fordi ALLE DE ANDRE på sociale medier aldrig kører trætte, altid kun taber sig og aldrig tager på, altid løber hurtigere og bedre end sidst, og i det hele taget har rygrade af stål – og ikke regnorm som en selv!

Her kommer en lille smøre, med en opfordring til at huske filter, når du fremover tager et hvæs af de sociale mediers polerede sandhedscerut 😉 På den måde kan du måske holde motivationen oppe, selv når du føler dig i bund.

Vi ved naturligvis godt inderst inde, at det er selvbedrag at tro at alle de andre er perfekte, men ikke desto mindre bliver vi mennesker påvirket af den slags, og desværre ofte med et negativt udfald som følge, som kan være direkte demotiverende.
Det er ikke en unormal tendens, da de sociale medier er kendt for at fremhæve de gode eksempler, og et oplagt udstillingsvindue for alt det der går godt. Jeg indrømmer blankt, at jeg selv har slettet en bums på hagen med en skønhedsapp, før jeg lagde et billede op af mig selv, samt visket appelsinhud ud med selvsamme app et par gange eller to! Jeg skulle jo nødig fremstå uperfekt. Og jo mere succes jeg har haft på løbefronten, jo mere aktiv har jeg været på de sociale medier. Gode billeder og gode resultatet giver mange likes, og det giver én følelsen af, at man er en succes på et dybere plan. Det er naturligvis selvbedrag og det føles irriterende at vide, når man som et almindelig intelligent menneske alligevel falder i gang på gang og lader sig rive med i med- eller modgangen.

Jeg kender en del løbere på elite- og subeliteplan, som lægger mange ting op på de sociale medier, som får de fleste til at gå i knæ af beundring (og misundelse), og her kan jeg så afsløre at der gemmer sig helt normale mennesker bag facaderne, som udover en kæmpemæssig dedikation til deres sport, også lider af kærestesorger, lavt selvværd, spiseforstyrrelser, hæmorider, irriterende  chefer, nedgroede tånegle og andre grimme ting – og det er ting som ingen ser udadtil, fordi det ikke får spalteplads på fod med maratonmedaljen. Jeg tror desværre ikke, det er så nemt at ændre folks ønske om at fremstå perfekte, så derfor er det nemmere, hvis man som tilskuer selv vælger et filter, som frasorterer den værste skævridning. Så kan man vælge at bruge det man kan, i ønsket om at finde motivation til selv at trække i vinterløbetøjet, selv om røven er for stor eller brysterne for lange. Hver en profil rummer et nuanceret menneske derinde bag masken. Vi er enkeltindivider og alligevel utrolig ens alle sammen.

Kender du alle disse tanker? Det er så her, jeg godt gad at se folks svar, så det ikke efterlader mig som ene ulv i flokken, der bekræfter mig i, at JEG må være den eneste der har det sådan, eftersom mit humør i den grad påvirkes af hvordan dette oplag modtages! Jeg tager solskinsfiltret på uanset hvad 😉 :

Ved få kommentarer vil jeg tænke:
* Det er efterårsferie og ALLE sidder og udhuler græskar med deres børn og har overhovedet ikke tid til at læse mit blogindlæg 🙂

Ved mange kommentarer vil jeg tænke:
* Fedt, jeg ramte et aktuelt tema, og har ikke spildt min tid ved at sidde på en cafe og skrive på indlægget i flere timer, mens jeg kunne have udhulet græskar med mine børn 😉

Rigtig god træning i det smukke efterårsvejr! Husk filteret og husk at være til stede lige der hvor du er!
Julie