“Knib for pokker!” Det sagde jeg til mig selv, da jeg efter min sidste fødsel i 2008, var ude på min første løbetur, og til min gru konstaterede, at jeg tissede i buksen. Det resulterede i et par halv- (eller hel) våde trusser. Om det skyldtes fødslen generelt eller at min søn vejede 5 kg anede jeg ikke. Men jeg måtte erkende, at mine bækkenbundsmuskler ikke var, hvad de havde været.

Efter noget tid, havde jeg fået trænet min bækkenbund nogenlunde op. Ved hjælp af knibeøvelser og fokus på noget styrketræning, var tisseriet historie.

Efter min barsel, meldte jeg mig til DHL med mine kollegaer i Nordea. Min form var fin og jeg havde løbet og gået en hel del i min barsel. Jeg havde ikke trænet intervaller, da det slet ikke eksisterede i min verden på daværende tidspunkt, så jeg var ikke helt klar over, om der var fart i stængerne.

Jeg fik 5.og sidste tur i stafetten og stormede af sted med depeche og høje forventninger til min præstation. Turen gik gennem stemningsfyldt sod fra grill og fakler, udfordrende grønne filtmåtter der bugtede sig gennem Fælledparken og skjulte ondskabsfulde muldvarpeskud og andre forhindringer i underlaget. Men jeg nød bare at være med, og at jeg holdt en fart på ca. 4.30 pr. km til at starte med.  Efter 3 km var jeg træt, efter 4 km færdig, og den 5. km tissede jeg mig igennem. Heldigvis var der mørkt, så ingen opdagede at jeg løb direkte hen og skiftede tøj efter løbet.

Jeg havde ikke fået lavet mine knibeøvelser i en lang periode, og troede at alt var fint. Sagen var bare den, at både alder, fødsler og manglende fokus på understellets muskulatur, betød at jeg sjatpissede, når jeg kom under pres. Riiiimelig irriterende, når jeg elskede at løbe hurtigt. Ergo var det nederst i bunken med de lyse tights og frem med de sorte. Godt jeg ikke kendte til rødbedens egenskaber dengang, for så kunne jeg ikke sige at det bare var en lidt svedig løbetur, der ind imellem vådtede mine inderlår. Rødbede farver nemlig en hel del 😉

Jeg satte derfor ekstra fokus på problemet med knibeøvelser og bækkenbundstræning, og har ingen udfordringer med det længere.

Ja, jeg håber I kan tåle et indlæg af denne kaliber, men det er et KÆMPE problem for virkelig mange kvinder og samtidig et stort tabu.

Når jeg skriver om det nu, er det fordi jeg for nylig blev kontaktet af en journalist, der skulle skrive en pressemeddelelse til udenlandske medier om en ny Knibe-App, der er lavet i Danmark. Den hedder “GynZone Knibeøvelser”  og er fyldt med lydfiler med øvelser og fakta om at knibe. Den er lavet af en jordemoder, en gynækolog og en fysioterapeut. Jeg kan varmt anbefale dig den uanset om du tisser i bukserne eller ej.

Selv mænd bliver anbefalet at bruge knibeøvelser, da det skulle give en bedre potens. En ph.d afhandling viser at den er konkurrencedygtig med Viagra 😉 Der findes en bog og instruktionsvideo af Søren Ekman fra Gotvedskolen der hedder “Fra regnorm til anakonda”.

Knib og hav en god mandag
Forhenværende sjatpisser
Julie