Time flies, og derfor er der nok ikke et øje der har bemærket, at jeg ikke har haft tid til at lave et blogindlæg de sidste halvanden måned. Dog har der været lidt puls på de sociale medier, hvor jeg trods alt har vist flaget lidt. Men nok om mig 😉

I dag skal mit blogindlæg handle om maraton, for det begynder i den grad at ulme derude, hvor der kun er to måneder til Cph Marathon!
Når nu jeg ikke selv er maratonløber, er det på sin plads at lade andre få ordet. Derfor har jeg lavet et interview med løber Maud Hjortshøj, som vandt et startnummer til løbet her på bloggen tilbage i december. Og intet er nemmere for mig end at suge på lappen, så her kommer Mauds historie og status på hvordan det går med hendes forberedelser:

Lidt om Maud og hendes træning
“Jeg er 48 år og arbejder som lærer på en privatskole. I min sparsomme fritid løber jeg, laver styrketræning og elsker at læse. Jeg sætter også pris på at være sammen med min familie, som består af min mand og tre børn på henholdsvis 16, 18 og 21 år – samt min svigersøn.

Træningen op til Cph Maraton, går efter planen, og jeg træner efter et træningsprogram, som jeg har lavet  CPH-app’en, samt med inspiration fra bogen “I form til halvmarathon på 100 dage”. Bogen indeholder nemlig også maratonplaner.

Jeg træner mest selv, men deltager også i en del Cannonball halvmaratoner, hvor jeg på den måde har et løbefællesskab. Jeg har desværre svært ved at få træning i en løbeklub til at passe ind, men har overvejet det flere gange. Jeg løbetræner 3-4 gange om ugen og laver også 2-3 gange styrketræning.

Da jeg havde født min tredje barn for 16 år siden, kunne jeg ikke løbe 100 meter uden at blive forpustet. Jeg var ikke overvægtig, men bare i dårlig form efter flere år, hvor jeg skiftevis havde været gravid og ammet. Jeg begyndte at løbe og det var en motionsform, som var nem at få til at passe sammen med små børn. Og ja, så blev det bare en uundværlig vane at komme ud at få alenetid. Senere begyndte jeg at deltage i løb. Lige meget hvor mange løb jeg har deltaget i, er det altid fedt at gennemføre løbet, samt få løbeoplevelser med på vejen.

Motivationen
Jeg har løbet to maratoner tilbage i 2015, og min motivation for at løbe et maraton igen er, at efter jeg i januar i år, nåede et mål med at gennemføre 100 halvmaratoner, ville jeg have et nyt mål at løbe efter. Målet i sig selv er at få en fed oplevelse ud af det. Jeg har lige nu optur over, at jeg holder min løbeplan, og samtidig synes jeg, at har en fornuftig tilgang til min træning. Jeg går ikke så meget op i tider længere, da det nu er vigtigere for mig, at kunne løbe, end at ligge på sofaen. Min bedste halvmaratontid er 1:47, og min bedste maratontid er 4:13.

Jeg synes ikke, at jeg har de store udfordringer, men for en måneds tid siden, var jeg bekymret for, om jeg var ved pådrage mig en skade i foden på grund af nogle smerter. Heldigvis har massage hjulpet – Foden trængte blot til at blive løsnet!

Min mor deltog i konkurrencen på bloggen her på mine vegne, da hun er mega stolt af mine bedrifter inden for løb. Jeg havde selv liket konkurrencen, hvorfor min mor ville vise sin støtte ved også at deltage! Hun ved, hvor meget nye udfordringer betyder for mig. Jeg er SÅ glad for, at hun vandt et startnummer til mig.

Halvmaraton nummer 100

Maud Hjortshøj halvmaraton nummer 100

 

Stærkere af skader
Inden for de sidste 5 år har jeg haft brækket foden, haft skinnebensbetændelse, samt en lyskenskade. Jeg oplever, at hvert skadesforløb har givet en større indsigt i min krops formåen. Dog ikke ment på den måde, at skader er ønskværdige! Det er ment på den måde, at jeg har forsøgt at få noget positivt ud af en negativ tilstand.

Inspirationen udefra
Jeg får stor inspiration af andre løbere. Jeg følger primært både løbevenner og -bekendte på de sociale medier, og synes at det giver god inspiration og motivation. Jeg kender mange rigtig seje løbere, som jeg spejler mig i, og som jeg slet ikke når til sokkeholderne.
Jeg følger desuden også Aneste Fredskov  på grund af hendes motiverende tilgang til at udfordre sig selv.

Det uundværlige – tøjet
Mit favorittøj til træning er helt klart Fusion. Det er lækker kvalitet, og så sidder det bare perfekt!

Mauds anbefaling
Det er fedt, når ugen er omme, at kunne kigge tilbage på de tilbagelagte kilometer – især hvor nogle uger har været seje på grund af regn og rusk. Så bliver man bare bekræftet i, at man kan mere end man tror.  Løb er mere end bare løb, og for mig er løb også oplevelser i ind- og udland. Jeg har altid et par løbesko i kufferten, når jeg er på ferie med min familie. Heldigvis har jeg en mand, som bakker op om mit løb”.

Interview med Maud Hjortshøj på Juliecarl.dk

Målstregen i Berlin!

*

Af hjertet tak til Maud, for at dele alt dette med os andre. Jeg vil prøve at få en status fra Maud op til løbet, så vi kan følge med i hendes tanker og forberedelser.

Jeg har tidligere, op til Cph Marathon, også interviewet  Thomas U. Olesen, Mette Katrine Wallin, Mette Iversen og Dan Rene Thorup.

Rigtig god træning til jer alle!

Løbetræning

Løbetræning