Jeg fornemmer at mange mennesker enten ser sig selv som løbere eller ikke-løbere. Hvis du læser med her, er du ret sikkert en af dem der ser dig selv som “en løber”.

Min påstand er, at ALLE mennesker er løbere, og har potentialet til at løbe. Vi er rent faktisk skabt til at løbe, fordi vi fra gammel tid, fangede vores bytte på markerne ved at løbe dem trætte. Ok, måske ville du være en bedre bueskytte eller fisker, men du skulle stadig kunne flygte, hvis der kom en sulten sabeltiger……eller noget.

Rent genetisk er vi jo forskellige, så nogle mennesker er langsomme løbere, andre hurtige. Og så er der jo det faktum at vægt, alder, helbred, kondition og træning spiller ind – eller et fysisk handicap.

Det er oftest en beslutning man skal tage, og så acceptere at man ikke kan løbe 5 km fra dag 1. En ny løber vil typisk have behov for at starte langsomt op, og kombinere hurtig gang med let lunten i en periode.

Vil du udfordre dig selv, så har jeg i sidste uge udloddet 2 startnumre til Københavns Kvindeløb den 21. juni. For at være med i konkurrencen, så klik her. Du skal blot skrive en kommentar til indlægget fra forleden med din foretrukne veninde, søster, kollega eller løbemakker, som du gerne vil løbe med. Jeg offentliggør vinderne i mit blogindlæg den 30. januar.

Sorry boys, men I må vente til mit næste indlæg, hvor jeg sætter 2 startnumre på højkant til “Copenhagen Marathon 2015”. I mellemtiden, kan I snøre løbeskoene, og få lidt kilometer i stængerne 🙂

Et 4 ugers program til en nybegynder, der gerne vil kunne løbe 5 km, kunne se således ud (med forbehold for skader og andre problematikker):

Løbeprogram-Nybegynder

Uge 1 Uge 2 Uge 3 Uge 4
Dag 1
1 min. gang
3 min. løb
1 min. gang
6 min. løb
Dag 1
5 min. løb
1 min. gang
6 min. løb
1 min. gang
6 min. løb
Dag 1
10 min. løb
1 min. gang
10 min. løb
Dag 1
10 min. løb
1 min. gang
12 min. løb
Dag 2
1 min. gang

4 min. løb
1 min. gang
6 min. løb
Dag 2
5 min. løb
1 min. gang
6 min. løb
1 min. gang
6 min. løb
Dag 2
10 min. løb
1 min. gang
10 min. løb
Dag 2
10 min. løb
1 min. gang
12 min. løb
Dag 3
1 min. gang

4 min. løb
1 min gang
6 min. løb
1 min. gang
4 min. løb
Dag 3
5 min. løb
1 min. gang
6 min. løb
1 min. gang
7 min. løb
Dag 3
10 min. løb
1 min. gang
12 min. løb
Dag 3
Løb 5 km 🙂

Husk at du ikke skal lægge dine løbeture 3 dage i træk, men sørge for hviledage. Hver anden dag er optimalt i min verden. Skulle du få blod på tanden, så tilbyder jeg at lægge et detaljeret og personligt træningsprogram, som passer ind i dit liv og med de ønsker, mål og behov du har til løbet. Tjek her på min hjemmeside under “Træningspakker og priser”.

Jeg vil til hver en tid anbefale dig, at få lavet en løbestilstest, så du er sikker på at fodtøjet er i orden, inden du går i gang. Jeg har lavet et blogindlæg, der hedder “Hellere én sko i skridtet, end et skridt i de forkerte sko”, som du kan læse her.