Hvordan skær’ du hjørnerne? Eftersom mit løbeur konsekvent indikerer at selv DAF opmålte ruter er mellem 100 og 150 m for lange, vil en mere optimal strategi for de heftige sving på ruterne, forære mig en del gratis sekunder. Måske endda minutter, når vi taler halvmaraton. Vidner siger at jeg laver en lidt for blød bue, så i fremtiden kaster jeg mig frygtløs om hjørnerne, og dropper mit “pas på” gen lidt. Der er vel en samarit til stede!?

Jeg har samlet lidt af de kommenterer jeg har fået på Facebook nedenfor, for ovenstående spørgsmål. Kom gerne med din kommentar, hvis du har lyst til at dele din egen erfaring med os andre 🙂

* Micky Sørensen: Helst en bue hvor jeg kan holde farten og kadencen uden at skulle bruge for mange kræfter på acceleration igen efter svinget.

*Elin Starup: Jeg tager også gerne den bløde og alt for store bue – det må ændres den 13/9. Jeg har aldrig tænkt over, at det selvfølgelig i et løb med mange sving, kan betyde en del…

*Martin Bornholmeren Jensen: Det passer jo når uret viser 100-150 meter længere end den DAF opmålte rute, da det kun er de forreste eliteløbere der kan ligge på ideal-linien. Vi andre må ligge længere ude i svingene pga de mange medløbere, nogle sving ligger man inderst, andre yderst, Det giver nemt 150 meter på en 10km.

*Jakob Lind Tolborg: Er der ikke noget med, at gps-signalet har 20 meters usikkerhed, og at høje bygninger skal gøre det endnu værre? Og at din position bliver målt hvert sekund? Eller noget lignende. Det er da ret utroligt, at en matematisk algoritme kan udjævne rådata til at blive en temmelig præcis rute. Dermed sagt, at jeg tror ikke dit forløb i hjørner har alverden at sige. Det kan man vel i øvrigt nemt teste. Hvilke distance ville det give at løbe 10.000 meter på en atletikbane, hvor der ingen hjørner er?

Vil du se de svar og kommentarer jeg kom med, så klik her.