Jeg kan roligt nyde Copenhagen Marathon på søndag, for det foregår som hepper på Dronning Louises Bro med en kaffe i hånden, og sandsynligvis ned ad tøjet. Vi er efterhånden også en hel flok, der skal mødes umiddelbart efter løbet på et tæppe nær målområdet, hvor champagnepropperne skal flyve og den værste dehydrering udfordres med lidt vanddrivende bobler. Men det er li´meget! For hold da op, hvor kan vi dog piske en stemning i vejret over det løb. Og jo mere vi pisker, jo mere ryster løberne i bukserne over forventningsglæde – og angst.

Jeg kan nævne temmelig mange eksempler fra den sidste uge, hvor jeg på Instagram og Facebook har læst om diarrelignende tilstande, psykosomatiske influenzategn, angst for at fejle og naturligvis – lysten! Et maratonløb er for de fleste raske mennesker noget der er forberedt nøje, har krævet mange kilometer i benene og tid væk fra hjemmet, og der er derfor en vis forventning, også fra omverdenen.

Jeg selv synes også der er noget på spil For en af mine gode “løbeelever” Hasse Ramlev Hansen, har haft som mål at skære 30 minutter af sin maratontid fra sidste år. Nemlig fra 3.30 til under 3 timer. Det er saftsusemig meget, når det i forvejen går stærkt. Jeg kender ingen der har trænet så dedikeret som ham, og jeg lover at fyre en håndholdt bordbombe af lige i knolden på ham, hvis det lykkes. Og det gør jo ikke noget, for han har sine løbesolbriller på. DMI lover nemlig sol (mellem bygerne!). Alle tests tyder på at formen er på plads, så det er dagen der afgør det.

Se selv, han har brillerne på!

Se selv, han har brillerne på!

Husk at downloade app´en NCM og tune ind på dine favoritløbere. Løbet vises også live via app´en. Jeg gætter på at Sparta har travlt med forberedelserne lige nu. Der starter også stort Løbeexpo i Spartahallen i dag kl. 12.00. Jeg må ud en tur og blive inspireret.

Jeg er også mere end spændt på hvordan det går mine to vindere af startnumre, Mette Katrine Wallin og Thomas Underbjerg Olesen. De har også om nogen puklet på, for at træne sig i form til løbet. Og trods lidt skader hist og pist, er de klar til på søndag.  Jeg vil glæde mig til at følge jer:-)

interview

Til alle jer der løber på søndag eller har løbet maraton – Del gerne jeres gode råd, tanker, følelser, fysiske og mentale status med en kommentar på Facebook.

Jeg ønsker jeg alle et fantastisk løb, uanset tid og mål.