Har du mon tænkt over dine nytårsforsæt for 2018? Eller som løber dine mål?

Jeg selv tog lidt forskud på processen, da jeg fyldte rundt i sommer. Der fik jeg reflekteret en del. Men mest over alt det, der handler om andet end løb, fordi jeg kun netop var ovre min skade.

Jeg ønskede mig og fik bla. en spansk guitar i fødselsdagsgave, som jeg så småt er ved at hitte ud af hvordan fungerer, med hjælp fra min far. Han er en rutineret guitarspiller – og meget tålmodig. Hold kæft, hvor er der dog mange strenge, harmonier og kombinationer at finde ud af.  Men jeg har lyst til at lære det, og gi’r ikke op, bare fordi det gør ondt at nå det punkt, hvor fingerspidserne har fået tilpas meget hård hud! Hovedoverskriften bag min ide om at lære at spille guitar, er at jeg fortsat har en kæmpe lyst til at lære nye ting og udvikle mig, og ser det som et stort privilegium, at kunne lære ting af lyst og ikke af nød, som da jeg var yngre og mere stræberagtig 😉

Jeg har også ualmindelig meget lyst til at have mere tid! TID, TID, TID! Det er jo et slags luksusproblem at have så mange ting og spændende opgaver at tage sig til, men ikke desto mindre, må jeg nok skære ned på nogle af elementerne, så jeg også kan nå at gøre tingene med tilstedeværelse og glæde, fremfor at haste alt igennem. Jeg indrømmer, at jeg er tidsoptimist i en eller anden grad. Hvis alt spillede altid, så ville det jo også gå glat. Men det er ikke altid, at ting går som jeg har planlagt, hverken på arbejdet, som selvstændig, eller i livet med kæreste og børn. Hvordan jeg løser den opgave med at forenkle, har jeg ikke lavet en strategi for endnu, men jeg kunne jo starte med at huske at sige nej (tak) engang imellem 🙂 Jeg skrev vist noget i samme stil sidste år, men den kan godt tåle en gentagelse i år.

MÅL FOR 2018
Jeg har også tænkt en del over mine løb det kommende år. Som den halvrutinerede løbertype jeg er, ved jeg efterhånden hvilke løb jeg forventer at stille op i. Det er 15-20 løb fordelt over året, og de fleste af dem klassikere for mig. Her kan jeg fremhæve stort set alle Spartas løb, diverse kvindeløb, DHL, Eremitageløbet, Degnemoseløbet, Frost Cup og naturligvis det lokale Moseløbet. Det er alle løb jeg glæder mig til på forskellige måder – Og hvor kunne det også være lækkert at slå mine egne rekorder, og formtoppe hver eneste gang! Jeg kan ligefrem mærke iveren i mig for øjeblikket, da jeg sidste år på samme tid haltede rundt på et ben pga. skaden i foden. Og jeg bliver topmotiveret og lalleglad ved at tænke tilbage på 2014, hvor jeg gang på gang slog mine egne rekorder! Hvor må jeg have været ung, glad, lykkelig, spændstig og bekymringsfri dengang 😉

Men skal jeg være realistisk? (#40fedogfærdig). Nej, det er nu så kedeligt. I stedet for at stresse mig selv med alle de kortsigtede mål og afbrudte træningsplanhensigtserklæringer (langt ord), har jeg med inspiration fra et blogindlæg på ‘Børsen.dk‘, valgt at have ét langsigtet mål for det kommende år:

Copenhagen Half Marathon, den 16. september

Det giver en skøn, skøn ro i maven, at vide hvad mit mål er. Jeg vil yde mit allerbedste, i forsøget på løbe mit livs halvmaraton. Jeg er voldsomt motiveret ved tanken om, at slå min rekord fra 2014 til VM i 1.30.45.

Så jeg vil lægge den rigtige strategi og træningsplan, få lavet submaxtest af Claus Hechmann, både til en start og hen mod slutningen af forløbet, så jeg kender mine  træningszoner, lytte til de gode kollegaer og træningseksperter jeg er omgivet af til hverdag, samt spise en god og nærende kost. (Det er tidsoptimisten der taler her).

Mens jeg skriver disse ord, kan jeg mærke mit mål blive vakt endnu mere til live. Og når først du har læst det her, er der ingen vej tilbage.  Med andre ord: Jeg hænger på planen! Og jeg lover at dele mine op- og nedture undervejs i kampen mod mit mål.

Sidste gang jeg løb et halvmaraton var i september 2016. Der gik jeg ned med et brag efter ca. 15 km og tænkte kun på kold cola og baconburger de sidste mange kilometer. Den brøler vil jeg ikke begå igen, så jeg skal også øve mig gevaldigt i at få det optimale indtag af væske og energi på turen – uden at få sidestik vel at mærke! Du kan læse blogindlægget her om den oplevelse.

DIN PLAN?
Jeg vil gerne høre om din plan. Er der en eller flere af slagsen og er planen så konkret at du kan ‘mærke den’ i dig selv? Jeg tror på, at succesraten for at nå et mål, bliver endnu større, når det tager form og bliver beskrevet, visualiseret og planlagt. Hvordan ved man ellers hvordan man skal komme derhen?

Helt kortsigtet, så håber jeg at se en masse til Änglamark Nytårsløbet på søndag, hvor jeg osse håber at skyde 5 km af som en anden nytårsraket 🙂

RIGTIG GODT NYTÅR!

JULIE