Man behøver hverken have åreknuder eller dårligt blodomløb for at bruge kompressionsstrømper. Og mange løbere har efterhånden overvundet forfængeligheden, og er hoppet i de knæhøje. Jeg selv var ikke med på bølgen fra starten af, men har efterhånden set fidusen i at bruge dem.

Som løber med et tæt samarbejde med Kaiser Sport, bliver jeg ind imellem spurgt om jeg vil teste forskellige ting. Og jeg har derfor sagt ja til at teste det nyeste skud på kompressions-stammen. Nemlig ReSoxx.

Inden jeg beskriver min oplevelse med at løbe i dem, vil jeg gerne fortælle om fordele og ulemper ved at bruge kompressionsstrømper i det hele taget.

Fordele
* Øger blodgennemstrømningen i benene under løb
* Forsyner underbenene med frisk ilt til musklerne
* Mindsker kramper i fødder og lægge
* Dine ben restituerer hurtigere, hvis du beholder dem på efter løbet (du bør dog ikke sove med dem om natten)
* På en kold vinterdag er det en fornøjelse at have dem indenunder vintertights, og de sidder så tæt at der er plads til dem.
* De kan også bruges til en længere flyvetur

Ulemper
* Det kan godt blive lidt varmt på en lun sommerdag. Nogle strømper er dog meget tynde i vævningen.
* De er ofte halvdyre, så løber man meget, skal man investere i flere par grundet vask af de sure.
* Det kan være svært at gennemskue hvilke mærker der er gode og mindre gode. Generelt gælder det, at der er bedst kvalitet i de strømper der ikke udelukkende er baseret på fodens mål, men på flere og andre målepunkter. Man kan jo godt have små fødder og store lægge eller store fødder og tynde lægge.
* De kan være halvsvære at få på, så beslut dig for at tage kampen op, fremfor at opgive på forhånd.

Jeg har efterhånden løbet i en del forskellige mærker. Og nu også ReSoxx, hvor min oplevelse var følgende:

ReSoxx
* Enkelt design, så de passer ind i garderoben
* Lette at få på sammenlignet med andre jeg har prøvet
* Virkelig bløde i vævningen
* Ingen ubehagelige tryk over ved fodleddet, som jeg har oplevet i flere andre strømper
* Lidt kortere end andre strømper jeg har løbet i. Det kan være både godt og skidt. Skidt hvis ens 3/4 lange tights skiller og man er forfængelig 😉 Godt hvis man er ligeglad eller ikke bryder sig om at de går for langt op og trykker i hasen.

Resten har jeg læst mig til:
Strømperne er vævet i en særlig microfiber, der mindsker vabler, og samtidig har de beskyttende områder ved achillessenen og tæerne. Og de har punkter med sølv-ioner, der hæmmer bakteriers vækst.

Særligt for ReSoxx er, at de har et integreret punkt, der lægger et pres på et energipunkt i fødderne, som en god gang zoneterapi. (Support Energy Point=S.E.P).

Alt i alt en rigtig god oplevelse, og med de øvrige supplerende oplysninger om strømperne, lover det jo meget godt for fødder og underbenenes tilstand. Og med det rette tryk på energipunkterne, kan det ikke gå helt galt.

De kan købes for 400 kr. i Kaiser Sport i farverne sort, neon-grøn eller hvid. De fåes også som tubes i sort til 275 kr.

Som tester er jeg uvildig i min vurdering.

Resoxx2