…ikke at forveksle med at “lave” helikopteren!

Jeg har overdrevent mange eksamens- og kursusbeviser. Nok til at tapesere et af rummene i det hus jeg flytter hen i (igen! – og det er hos Rune, som er min eks-mand og faderen til mine børn).  MEN blogindlægget her handler om den famøse tapet og er ikke et kursus i parterapi for viderekommende….

Alle disse uddannelses-beviser har ligget pænt gemt væk i en mappe, i et skab og oppe på loftet – siden jeg flyttede væk for et par år siden, og er ligeså stille blevet glemt i bevidstheden. Nu hvor der skal flyttes, stødte jeg så på denne mappe. Den ser banalt tynd ud, men lægger grund til afsindig mange timers terpen, tanker, dialoger, svedige håndflader og ikke mindst udvikling eller afvikling, drømme og retninger.

I de seneste års tid har jeg haft speederen i bund, og opholdt mig helt nede i maskinrummet, og derfor er det faktisk helt rart at blive mindet om hvor jeg var på vej hen, inden jeg hoppede på lyntoget. Og at kunne se et mønster i de valg jeg engang traf, og som hvert og et krævede mod og handling. Alle kurser og uddannelser blev planlagt med et mål, som i sidste ende handlede om et godt, indholdsrigt og balanceret liv, hvor jeg som menneske kunne lave det jeg holder af og hvor jeg skulle leve uden stress, dårlig samvittighed og følelsen af afmagt! Og fyldt af passion og interesse i de ting jeg laver. (Du er naturligvis velkommen til at tage et smugkig på LinkedIn, uden at jeg føler mig stalket. Der er mange af kurserne listet op.)

Men kort opridset har jeg (efter min bankuddannelse der i sig selv rummer meget)  tre forskellige coachinguddannelser, uddannelse i Positiv psykologi, meditations- og mindfulness uddannelse, 2 x forfatter kurser…og et hav af andre småuddannelser som baristakursus, smykkekursus, it-kurser, og kurser i dit og dat som ikke står nogen steder.
På styrkecoachinguddannelsen lærte jeg at én af mine egne topstyrker var ‘videbegærlighed’ og den passer nu ret godt synes jeg……Overordnet set interesserer jeg mig for at jeg og andre har det godt’, sådan helt grundlæggende, og det billede synes jeg også jeg får når jeg kigger listen igennem.

Så er det nu at helikopteren kommer ind i billedet!
Hvor tit tager man lige temperaturen på sit eget liv? Ok, jeg havde sgu nok en slags fetisch for termometre som barn, hvor Dukke Lise var pænt hullet bagi af alle de doktorlege….. Men som voksen? 😉

Så omgivet af alle de uddannelsesbeviser, stoppede jeg op og tænkte:
– Er jeg der hvor jeg ønsker at være i mit liv?
– Har jeg stadig et mål eller gallopperer jeg rundt efter en ukendt destination?
– Bruger jeg min tid rigtigt?
– Er der balance mellem tingene: job/familie/hobby
– Er løb min hobby, mit job eller noget helt tredje?

Får du tanker om dit eget liv nu? Hvis du er som de fleste, så spejler du dig helt automatisk og spørgsmålene sætter gang i en tankestrøm der handler om DIG!  Når man fx. sidder og vræler over en romantisk film, eller giver en ven gode råd om at løbe, så handler det også om én selv og de erfaringer man har set fra ens eget synspunkt.

Min pointe er, at alle mennesker har godt af at se tingene lidt oppefra nogle gange. Stil dig selv de spørgsmål jeg skrev før. Har du ikke en plan eller et mål, så render du rundt og kan have følelsen af meningsløshed, uoverskuelighed, rod- eller rastløshed.

Selv med uddannelsesbevis på at man er coach, så kan det godt føles lidt teoretisk, hvis man ‘glemmer’ at stoppe op engang imellem og se det hele lidt oppefra. Heldigvis er jeg ret godt på sporet, selvom der er plads til visse justeringer og forbedringer både på privatfronten, jobfronten og løbefronten. Jeg kan jo kede mig, når jeg bliver gammel 😉

GRATIS STYRKETEST
Jeg har før anbefalet dig at tage den evidensbaserede styrketest på nettet, hvor du bliver sporet ind på hvad der er dine topstyrker. Brug dine styrker aktivt og lad dem gennemsyre dit liv. Så er der basis for at du i endnu højere grad lever det liv du ønsker:
VIA-SURVEY.ORG

GRATIS MEDITATION
Din evne til at stoppe op og være tilstede, samt at kunne have overblik styrkes hvis du mediterer. Gerne 12 minutter om dagen som er videnskabelig bevist er nok til at få alle de positive effekter.
Brug evt denne app God dag’, som er instrueret og indtalt af Henning Daverne. Den er ganske enkelt fantastisk og jeg bruger den selv jævnligt. Kropsscanningen er gratis, og så kan man købe en udvidet udgave, hvis man er mere hardcore 😉

Namasté – og husk at nyde livet og (de fleste af) dine løbeture!

Slap af i din ferie