I sidste uge lavede jeg et tilbageblik på 2015, hvor løberne Thomas Underbjerg Olesen (@9000running) fra det nordjyske, og Mette Katrine Wallin (@metkatten) fra Holbæk, blev interviewet op til Copenhagen Marathon. De havde nemlig vundet deres startnumre her på bloggen. Her kan du læse anden del af interviewet. Fik du ikke læst det første er det lige her.

I år skal Mette også løbe Cph Marathon, og hun virker topklar er min fornemmelse. Hun træner selv et marathonhold i løbefællesskabet HolRun i Holbæk. Der er virkelig blevet løbet mange kilometer både i eget selskab og med HolRun og det er en fornøjelse at følge med i udviklingen..

Thomas har lige løbet Hamburg Marathon i 3.12.50, så der er immervæk sket en fremgang fra de 3.45 for to år siden! Men han er også en af de mest dedikerede mennesker der findes. Men HÆ, Thomas har stadig ikke slået min rekord på 5 km på 19.05, hvilket vi naturligvis rivaliserer lidt omkring. Og med gru holder vi begge øje, når den anden stiller til start i et 5 km løb! Søndag løber han sit 7. maraton. Det bliver stort. Og sejt kun 4 uger efter Hamburg….

Jeg hepper på jer begge fra Dronning Louises Bro traditionen tro.  🙂

APRIL 2015
Der er nu gået et par måneder og NCM nærmer sig med hastige skridt. Jeg har derfor taget et statustjek på de to herlige mennesker med krudt i røveren.

metkatten

Går træningen som planlagt?
Mette
Nej, desværre. Overhovedet ikke! Det gik ellers forrygende. Jeg var oppe på ca. 50 km om ugen. 50 langsomme km, vel at mærke, og det sløve tempo gjorde, at kroppen snildt kunne holde til det. Jeg var fuld af overskud og muligvis en anelse kæphøj … Så løb jeg en tirsdag min hidtil længste tur på 26 km. Det gik aldeles fint. Dagen efter syntes jeg så, jeg havde behov for at se, om jeg overhovedet kunne få fart på igen, så jeg tog en lille prøvetur og konstaterede, at jeg var klart hurtigere, da jeg var tynd storryger, men at der trods alt godt kunne komme bare lidt mere fart i skoene. Dagen efter tog jeg på en lille skovtur. Det gik langsomt, men de mange bakker var lidt hårde ved mit venstre skinneben. Efter en tiltrængt pausedag stillede jeg så op i Holbækklassikeren på en 10 km. Under opvarmningen kunne jeg godt mærke, mit skinneben var svært utilfreds med mig, men jeg endte alligevel med at give den for meget gas til selve løbet og fik en andenplads – vi taler ikke om det ret ringe antal deltagere, der tager noget af glansen af podieplaceringen ;-). Ligeså snart jeg stoppede med at løbe, kunne jeg på det nærmeste ikke bruge mit ben.

I første omgang lød lægedommen på skinnebensbetændelse. Så kom jeg til en fys, der sagde, at skinnebenet ganske rigtigt var irriteret, men at det var pga en stiv ankel og en stiv hasemuskel, der gav pes anserinus tendinit (gåsefodsirritation). Jeg har fået laser, brugt ibutopsalve, magnesium oil, kompression, kulde, varme, kineseotape og vigtigst af alt (tror jeg) givet benet pause fra løb. I hele tre uger! Det har været rædselsfuldt! Men nu er jeg stille og roligt på vej tilbage igen. Løb hver anden dag i sidste uge. Småbitte ture på 3-5 km. Det er gået ok, men damn, det er skræmmende så hurtigt, konditionen er forduftet. Jeg er fortsat optimistisk og tror på maraton, men jeg er samtidig vildt opmærksom på, om kroppen kan holde, for det nytter heller ikke at stille op og så ikke kunne løbe i flere måneder bagefter.

Thomas
Næsten! Har i den sidste uges tid – og for første gang nogensinde tror jeg- haft lidt problemer med mit ene skinneben! Det har givet en ufrivillig pause, som ikke helt var planlagt, men samtidig heller ikke noget kritisk. Ellers har træningen faktisk kørt super godt de sidste måneder og der var været højt humør, masse af gejst og motivation.

Jeg er begyndt at løbe efter Claus Hechmanns metode fra bogen “Løb Som Eliten”, efter at været blevet inspireret her på siden. Det har vist sig at være en af de bedste beslutninger ift. mit løb, som jeg har taget. Jeg fik bogen i gave af min kæreste efter at have snakket om det uafbrudt i en uges tid og er vild med, at jeg virkelig har følelsen af, at hvert eneste træningspas giver mening og at der er så meget variation i træningsprogrammet selvom det samtidig er meget struktureret! Det er super enkelt og lige til at gå til og kan kun smide en kæmpe anbefaling videre til alle om denne måde at træne på. Især de lange, langsomme ture har givet en hel anden fornemmelse og oplevelse af løbeturen, som har været ret fantastisk.

Hvad er dit personlige mål og har det flyttet sig siden du startede op?
Mette
Jeg vil virkelig gerne i nærheden af de 4 timer. Har vist undervejs tænkt, at jeg da nok skulle kunne komme på 3.45, men som det ser ud lige nu, vil alt lige omkring de 4 være mere end godkendt for mig.

Thomas
Målet for Copenhagen Marathon er et enkelt: At løbe en tid omkring 3.45-3.50 timer! Da jeg startede var det at gennemføre og får en god oplevelse og gerne komme under 4 timer. Det er lykkedes to gange nu og nu er det tid til at rykke tiden lidt længere ned. Så det har helt klart flyttet sig de sidste måneder i takt med at jeg har kunnet mærke hvordan formen og benene har udviklet sig!

Hvad vil du spise og drikke op til løbet og undervejs?
Mette
Ih, så tjekket er jeg ikke, at jeg har styr på den slags. Tænker at tage lidt energigel med til turen og ellers benytte mig af depoterne. Før løbet er der vist noget med, at carbloading er in, ikk’? Det tror jeg lige, jeg kan klare.

Thomas
Jeg har tidligere carb-loadet i de sidste to dage op til marathon med masser af ekstra kulhydrater og har haft en god fornemmelse af, hvordan det har virket for mig, så det er stadig planen! Dog vil jeg (efter Claus Hechmanns anbefaling) forsøge at tanke kulhydrater med Vitargo-pulver i de sidste 2-3 dage op til løbet og se hvordan det fungerer! Jeg har også tidligere nået et helt naturligt punkt, hvor jeg ikke havde lyst til at spise mere pasta, efter at have indtaget det i sammen mængde som en mindre elefant! Så det bliver helt fint at prøve noget nyt denne gang og gøre sig nogle erfaringer med Vitargo. Undervejs står den på gels og energi-drik som de andre gange!

Skal du fejre det efter løbet og hvordan?
Mette
Nu har jeg aldrig løbet et maraton, men jeg forestiller mig, at jeg nok vil være rimelig højt flyvende på adrenalin umiddelbart efter, men at gassen så vil gå af ballonen. Min ældste datter er hjemme den weekend, og hendes autisme kan nok godt blive en smule udfordret af at være omgivet af rigtig mange mennesker, når hun skal se sin mor krydse målstregen, så resten af dagen bliver nok et spørgsmål om, hvad hun har lyst til.

Thomas
Jeg skal fejre det SÅ meget! Først og fremmest med armene i vejret læber jeg krydser målstregen! Dernæst med den mest velfortjente cola i verden! Og så skal jeg have en lækker middag med min kæreste bagefter! Her står det stadig uvist om det bliver gourmet eller greasy! En foreløbig exit-poll viser størst chance for det sidste 🙂


Hvordan klæder du dig fra inderst til yderst, og hvad har du på fødderne
?
Mette
Da det for første gang i år blev vejr til løb i korte tights, måtte jeg til min gru konstatere, at det der vægttal, der bliver ved med at stige, desværre ikke bare var resultatet af en defekt vægt. Jeg kunne ikke, selv med min bedste vilje og evner for rullepølsning, smyge mig ned i mine ellers elskede Fusiontights. Det lykkedes mig at finde et par gamle lasede korte tights af ukendt mærke og oprindelse, som jeg kunne være i, så dem har jeg på, når vejret er til det (og det er det, når temperaturen er tocifret). Ellers har jeg mine Asics eller mine 2xu lange tights, en t-shirt, evt. med tynd løbejakke udover, kompressionsstrømper, hipsters a la mormortrusse, løbebh (kører discountmodeller fra Lidl, Primark, Decathlon). Regner med, at det meget snart er tid til at lufte singletterne 🙂 Mine sko er mine højt elskede Brooks Pure Connect 3. Men jeg tror, det ville være klogt for mig at have et ekstra par for at variere min træning, så jeg tæller lige lidt på knapper i øjeblikket. Uanset hvad, regner jeg dog med, at det bliver Brooks, der sidder på mine fødder den 24/5.

Thomas
Til træning er jeg begyndt at nyde, at den nu står på korte tights! Eller løber jeg altid med kompressionsstrømper – både til træning og til løb. Til Copenhagen Marathon står den på kompressionstights og strømper fra CEP. Skoene er et par grønne Brooks Adrenaline GTS 14. Trøjen er stadig lidt uvist og afhænger lidt af vejret! Sidste år løb jeg i en singlet fra Nike men er stadig lidt usikker på hvad det bliver i år! Bare farven passer til skoene 🙂

Hvordan kan vi genkende dig, når vi står klar og hepper?
Mette
Haha, jeg er nem at spotte med mit højrøde fjæs, der vil være smurt ind i enten et fjoget smil eller en helt åndssvagt anstrengt grimasse 😉

Thomas
Altså det er jo oplagt at sige på skægget. Eller også fordi, at jeg er den eneste deltager, der grædende kommer kravlende tilbage til målområdet efter overraskende kort tid. Men det bliver forhåbentlig med et stort smil, skægget og min røde og gule Ariostea-kastet, som jeg fik i julegave, da jeg var 13 år og synes at Rolf Sørensen var den sejeste cykelrytter… Det synes jeg faktisk stadig!

 

_______________________________________________________

Pøj pøj på søndag til jer begge!

Kom gerne med alle dine kommentarer på Facebook til hvordan du går og har det, om du er klar til søndag, om tøj og sko er udvalgt, om middagsretterne er planlagt, om du har kriller i maven eller andet. Det er super sjovt, som en optakt til løbet, at høre andres oplevelser….