Er du en af mange, der elsker at udforske nye byer og omgivelser i løbeskoene, så kan jeg stærkt anbefale bogen ‘Løb i storbyer’ – Europa.I april 2019 udkom bogen fra Gyldendal, og er skrevet af Else Marie Lehman, som foruden at være forfatter til flere andre guide- og træningsbøger, også har hang til løb, når hun er ude at rejse. Og det tændte naturligvis en gnist i mig, da jeg så titlen.

I forbindelse med at jeg selv har rejst i storbyer,  har jeg også altid prioriteret at tage løbetøjet med i kufferten. Selv nu, hvor flyselskaberne ofte kun tillader en lille trolley som håndbagage, har jeg nedprioriteret stilletter og pailletkjole, til fordel for PUMA-outfittet. Mon ikke jeg forøger mine chancer for at blive optaget i Eventyrernes Klub på den baggrund? Der ligger ihvertfald altid spændende oplevelser og lurer, når man drøner afsted i løbeskoene.

Tænker du nu: Hvorfor bruge den sparsomme plads i trolleyen til en bog så? Bare rolig, den fås også som e-bog og endda til den beskedne sum af 85 kr. Jeg er nu nok den gammeldags bogorm-type, og foretrækker bogen i fysisk format, så jeg kan skrive noter fra byerne og bladre rundt og blive inspireret til nye ture, men det er smag og behag.

 

Løb i storbyer (Europa)

Måske man skulle tage til Edinburgh og oplevede lidt ægte skotsk ‘Outlander’ stemning?

 

Jeg indrømmer gerne at jeg sjældent har sat mig ind i løbemuligheder og ruter på forhånd, når jeg kommer til en ny by, men blot er løbet afsted. Nogle gange er det gået godt og andre gange har jeg været ærgerlig over at ‘spilde’ en løbetur, ved at løbe parallelt med noget der minder om Ring 3. Så jeg glæder mig til at prøve bogens mange løbetips fremover, da oddsene for at jeg havner i en af de beskrevne 49 storbyer i Europa er tilstede.

Hvad bogen rummer

Det der er så fedt ved bogen her, er at Else Marie Lehman foruden tonsvis af gode råd om at løbe nye steder, har gjort et kæmpe forarbejde, og været i kontakt med lokale løbecoaches og løbefællesskaber, for at man som løber rammer plet i første hug!

Dermed får man som læser gode og helt konkrete forslag til:

  • Ruter fra 5 og 10 km til længere distancer
  • De bedste steder til bakke- og trailløb
  • Info om organiserede motionsløb
  • Hints om udendørs træningsstationer
  • Bedste tidspunkt til at træne (Ift. varme, lys osv.)
  • Trafik og sikkerhed i øvrigt (fx får man mange steder en bøde for at tisse offentligt, så jeg har vist været heldig ikke at blive snuppet på fersk gerning bag en busk i de 19 af byerne jeg har besøgt!)
  • Info hvis man har brug for hjælp (politi og ambulance)

Bogen suppleres  i øvrigt af en alletiders hjemmeside www.lobistorbyer.dk, som opdateres løbende af Else Marie Lehman. Den rummer foruden en masse inspirerende billeder fra byerne, også gode tips til små hyggelige cafeer, og andre steder man bør besøge i storbyerne.

 

Else Marie Lehman

Om forfatteren Else Marie Lehman

 

Som læser og løber synes jeg virkelig at bogen kan noget, og jeg vil selv primært bruge den som et opslagsværk, mere end en bog jeg læser fra start til slut. Derfor får den en god plads i min bogreol derhjemme!

Vind bogen på facebook

Else Marie Lehmann og forlaget Gyldendal, har været så søde at donere 2 bøger til en konkurrence jeg laver på min facebookside, så hold godt øje derinde i allernærmeste fremtid.

 

‘At rejse er at leve’ – Det altid aktuelle citat fra 1855 holder stadig. (Bare husk håndsprit på rejsen!)

– Julie

At rejse er at leve