Knap er mælkesyren ude af benene fra Cph Half, før jeg får den velkendte ‘hva så nu?’ følelse. Det er ikke fordi der ikke er gang i mange andre ting end løb, såsom fast arbejde, familie, venner, planlagte koncerter, en kommende ferie til Grækenland osv.,  men det er alligevel en form for skæringsdag, der har passeret for mig med den halvmaraton. Og nu svæver jeg forpligtelsesløst rundt i løbe-atmosfæren. Det giver en ret fed frihedsfølelse, men gør mig også lidt rum-retnings-forstyrret og rastløs i en periode.

Mit Garminur har straffet mig med laaaaang restitution efter søndagens halvmaraton, hvorfor jeg kun har luntet nogle ture siden i da. I tirsdags efter BRÖSLØBERNES fællestræning, viste uret fortsat 36 timers restitution! Hold da bøtte, jeg må have givet den hele armen derinde i København i søndags. Det er ikke mine ømme, snart ikke-eksisterende tånegle, den måler på, men min puls. Så i virkeligheden, er det helt ok at tage en velfortjent slapper.

Min form til Eremitageløbet (den 9. oktober) plejer jeg at tage som en efterbrænder fra Cph Half, så nu skal jeg princippet bare holde formen ved lige, så turen rundt i Dyrehaven bliver en ligeså fed oplevelse, som den plejer at være. Det er der jeg skal presse det sidste ud af fysikken inden vintertræningen sætter ind. For jeg løber året rundt, men det med at træne målrettet og dedikeret til et specifikt mål, er noget jeg personligt kun kan gøre én til to gange om året både mentalt og fysisk. Jeg ved ikke hvordan andre har det, men det er ganske enkelt ikke muligt for mig at holde fokus på tempo hele året rundt, selvom jeg skal finde mig i blot ‘at træne for træningens skyld’.
Det passer dog afsindig godt med det faktum, at man som løber ikke kan blive ved at presse sin maksimale iltoptagelse, uden at formen daler helt automatisk. Det er sikkert en form for sikkerhedsafbryder for at blive skånet for skader og den slags utøj.
I de perioder skal der fokus på udholdenheden, og er blandt andet det der kaldes grundtræning/vintertræning. Det er den periode jeg hopper direkte ind i, når jeg rammer målstregen til Eremitageløbet med tungen ud af halsen.

Apropos Eremitageløbet, så udlodder jeg lige nu et startnummer på min facebookside. Det er min 16. gang jeg deltager. Hvad med dig?
Jeg har tidligere skrevet om 5 gode råd til Eremitageløbet, som du kan læse her.

I øvrigt er det dejligt igen at smide et par ord herinde på bloggen. Jeg håber jeg får tid til at skrive lidt mere, og at tage nogle aktuelle emner op. Skriv gerne til mig, hvis du har gode ideer til et eller andet der rimer på løb 🙂 Fx. “Sådan holder du varmen i vinterhalvåret, nu der er slukket for radiatoren”….Bare et forslag.