Som i et godt bankospil er coronaposen blevet rystet mange gange gennem det seneste halve år, og det betyder at vi mennesker mange gange har måtte sadle om og sige ting som “pyt, det var bare et bryllup til 150.000 kr. Vi holder det da bare engang når forelskelsen er dampet af”, eller “nå, jeg må ikke gå på arbejde fra nu af og i ukendt fremtid? Hvis jeg altså kan beholde jobbet….og huset….og bilen…og…..”, eller “shiiiiiiiit, jeg skal passe mit job som skolelærer herhjemme, mens mine egne børn kravler på væggene…”. Og endnu værre er der bekymringerne om selve sygdommen og det den kan føre med sig.

Jeg oplever dog at folk er virkelig omstillingsparate, gode til at se positivt på fremtiden, samt accepterer de her – under normale omstændigheder – helt crazy ting og store kameler der skal sluges. Måske fordi vi er i samme båd og godt ved at vi ikke kan gøre andet og rationelt ved, at der kommer en ny normal (på et endnu ukendt tidspunkt).

Det er alligevel nu, at jeg gerne vil have lov at klappe lidt i hænderne over vores sportsgren: Nemlig løbet!
Vi er selvfølgelig mange der savner motionsløbene, da de kan give en fantastisk motivation til træningen, som det umami der binder det hele sammen.
Men når det så er sagt, så kan vi træne stort set uændret i forhold til før coronaen, og vi ved jo at motionsløbene nok kommer igen en dag. Og det er faktisk nok til, at jeg personligt holder fanen højt og stadig tager mine ca. 4 ugentlige løbeture med stor entusiasme.

Jeg må indrømme, at jeg for længst har droppet min træningsplan, men bare løber som det passer mig (altså selvfølgelig efter mine personlige træningszoner og efter grundtræningsprincipperne). Men det er en dejlig følelse, nu hvor jeg har lige har sunket et par gange og genvundet motivationen til at få løbet alligevel. Selvom jeg ville være noget sløv på en 5-km i dag, hvis slaget skulle stå, er grundformen god nok og jeg er klar til at bygge tempo på, når det giver mere mening. Hvis bare lige Mette Frederiksen er flink at sige til ca. 10 uger før vi må sætte startnummer på maven igen 😉

Laver vi en rundspørge i hele DK, vil jeg tro at vi løbere føler os ret “heldige” i det her coronaspil, når vi kigger isoleret på det at løbetræne.
En af fordelene er også at de fleste mennesker løber udendørs, og det derfor også muligt at løbe flere sammen, hvis bare man holder afstand.

Og netop det er jeg meget taknemmelig for, da jeg i samarbejde med cafe BRÖNS i august startede BRÖNSLØBERNE, som er et lokalt løbefællesskab i 2700 Brønshøj. Vi løber sammen hver tirsdag kl. 17, delt i 3 hold, og det er blevet super populært på meget kort tid. Jeg tænker at en del af optimismen skyldes, at det er en ‘legal’ måde at være social på!

Bonusinfo: Gæster kan altid komme med helt gratis, så savner du coronalegalt fællesskab, så kig gerne forbi en tirsdag fra 17-18 🙂

Vi andre må vente med at ses til coronaen er feset af!  God træning folkens og håber I har det godt alle sammen.
Albue-kram fra Julie