På søndag kl. 11.00, afvikles det 49. traditionsrige og prestigefyldte ‘Eremitageløbet‘ i Dyrehaven.

Jeg selv elsker Eremitageløbet, fordi der er en helt særlig stemning. Luften emmer af tigerbalsam, sved og nybagte kronhjortelorte – og grundet de mange løbende, kommer man hinanden ved. Det er selvfølgelig rigtig hyggeligt, men det har også fået mig til at skrive dette indlæg med gode råd, så du får den bedste oplevelse ud af dagen:


Trafik

Du kan snildt risikere, at skulle parkere 15-20 minutters gang fra startområdet, når altså du først har holdt længe i kø på motorvejen. Nogle vælger at cykle derud, andre tager toget til Lyngby eller Klampenborg. Men der er også lang vej at gå fra stationen. Så sørg for at ankomme i rigtig god tid. Der er ikke noget værre, end at stresse på sådan en dejlig dag!

Lokum
Når først du er kommet til startområdet, kan du godt glemme alt om, at tisse af i et opstillet lokumskur, da køen går til centrum af København. Brug i stedet en af de allerede gennemvædede buske ude i skoven. Men pas godt på kronhjortene! Af hensyn til de næste buskpissere, så efterlad gerne området, som du selv ville ønske at finde det 😉 Du kan også gøre som mig, der valgte at løbe med fuld blære forrige år, (alle buske var optaget) og til gengæld tissede i bukserne under selve løbet – men det kan jeg nu ikke anbefale!

Starten
Påbegynd din opvarmning før du normalt plejer, da du både skal nå at afklæde dig dit overtrækstøj, finde et godt sted til bagagen og ikke mindst få møvet dig gennem menneskemængden gennem den kilometerlange startopstilling, for at finde den rette startgruppe. Der er så mange mennesker, at ‘floden går over sine bredder’, og det kan derfor være svært at holde sig inden for markeringerne. Sidste år stod jeg nede i en grøft, som jeg så skulle kæmpe mig op ad, før jeg kom på rette geled.

E-løb

 

Pas på ikke at koge dig selv
Selv om du i dag, hvor vinden er kold, tænker, at du nok skal løbe med både lange tights, langærmet t-shirt, vest, hue og vanter, så gør dig selv den tjeneste, at tænke dig godt om. I og med, at der er så mange løbere omkring dig, så vil det føles varmere end du tror. Samtidig så husk på hovedreglen med at lægge 10 grader oveni den aktuelle temperatur, for at finde den rette påklædning. DMI lover pt. 13 grader og høj sol på søndag, så det svarer til 23 grader.

 

.eremitagelobet14

 

Før og efter løbet har jeg lange tights og et par overtræksbukser på. Jeg har også taget løbevanter med, da jeg ellers fryser vanvittigt om hænderne på denne årstid. Når starten går, har jeg splitshorts/kort tight og singlet på. Hvis vinden bliver hårdere end ventet, vil jeg overveje en meget tynd og tætsiddende bluse fra Puma, som tager den værste vind og nedkøling, men som samtidig gør, at huden kan ånde og sveden komme væk.

Efter løbet
Få spist og drukket rigeligt, lige når du kommer i mål, da du har været længe i gang. Selvom det er koldt i luften, sveder du stadig rigtig meget under løbet.
Sørg for hurtigst muligt, at skifte til dit tørre varme tøj, så du kan komme hjem og nyde en velfortjent frokost med familie eller venner, uden at være helt blå om næbbet.

 

Husk lige at kigge forbi Kaiser Sport teltet, som sælger super lækre sager til gode priser. Teltet står foran Hotel Fortunen. Jeg selv vil være at finde dér efter løbet og er altid klar til at løbenørde lidt.

Vi er 7 fra Team Kaiser Sport og en del ansatte fra Kaiser Sport & Ortopædi der løber!

Rigtig godt E-Løb til dig og alle jer andre løbere!

 

Ps.
Skulle du mod forventning ikke kende til Eremitageløbet?

Løbet er for alle aldersklasser, hvor den yngste deltager til dato har været 4 år og den ældste 96 år!  Ruten er smuk og bugter sig rundt i hele Dyrehaven. Den er også kuperet, og kan være en barsk omgang for selv en rutineret løber. Særligt den lange opstigning mod Eremitageslottet, hvor vinden ofte er hård og ubarmhjertig, kan få enhver løber til at overveje at (ud)gå. Men opbakningen fra det jublende publikum, der trofast klapper én igennem alle 13,3 km, betyder at man genfinder sin indre styrke……Desuden er der langt at gå tilbage til Fortunen, hvor start og mål foregår. Fantastisk sko. Fantastisk løb. Fantastisk stemning.