Jeg tror ikke på skæbnen, men at man selv er herre over de fleste valg her i livet. Et af de valg jeg har truffet, og som på mange måder gør mig til en bedre udgave af mig selv, er at forsøge at følge mine drømme i højere grad. Jeg er på ingen måder færdig og er sikker på at der bor en lille utilfreds trold i mig, der aldrig bliver heeeelt tilfreds. Ville det ikke også være for kedeligt? For hvad så derefter?

MEN når det så er sagt, så føler jeg at livet har en kæmpe palette af muligheder, og hvordan hulen skal man vælge det der gør en mest mulig glad!? En god måde at finde frem til de ting der gør mig selv glad, er at kende mine egne styrker.

Jeg blev inspireret til at lave et indlæg om det i morges under en coachingseance, og vil gerne dele min viden med jer 🙂

Spoler lige tiden præcis 3 år tilbage, hvor jeg var ansat som investerings- og pensionsspecialist. Et super godt job, gode kollegaer, fantastiske rammer, tryg arbejdsplads osv. Men jeg trivedes bare ikke rigtig i det, og bebrejdede mig selv hver dag over, at jeg ikke kunne være tilfreds og taknemmelig og bare nyde livet lidt mere. Jeg følte mig også stresset uden en klar grund.

Sideløbende interesserede jeg mig for positiv psykologi og selvudvikling, og kunne godt selv spotte at der var nogle ting i mit liv der skulle laves om. Men hvor starter man så lige på det. Så faldt jeg over en annonce på Linkedin om en uddannelse som Certificeret Styrkecoach, og klikkede mig ind på den. Da det nærmest var min hobby at læse om positiv psykologi, synes jeg det var meget at bruge over 10.000 kr. på et kursus, så jeg kontaktede Mads Bab i firmaet Gnist, som udbyder kurset, og lovede at lave kaffe, rydde af og klipse papirer mod et nedslag i prisen 🙂 Efter de første 2 kursusdage, var jeg slet ikke i tvivl om at årsagen til min mistrivsel skyldtes, at jeg ganske enkelt havde valgt min karriere uden overhovedet at skele til hvad jeg selv interesserede mig for og hvad jeg lagde vægt på og var god til. Ikke at jeg ikke var god til mit arbejde, men det gav ikke mig selv energi. Så efter den sidste kursusdag og med eksamensbeviset i baglommen, bookede jeg et møde med min daværende chef og sagde op. Totalt besluttet og uden egentlig at vide, hvor jeg var på vej hen.

Men med selvtillid nok til, at jeg nok skulle finde på noget. For når man bruger sine styrker, sker der noget for en. Definitionen kan du læse her:

Forskningen bag arbejdet med personlige styrker og især de 24 tværkulturelle styrker defineret i VIA klassifikationen er klar (VIA=Values in action). At have fokus på sine styrker medfører positive effekter, såsom mere selvværd og selvtillid, mindre stress, mere engagement, drivkraft og mere lykke.

Bevidstheden og det at bruge sine styrker udløser de tanker, følelser og handlinger, der er autentiske og giver os energi og drivkraft. Derfor er styrker særdeles relevante for de fleste områder af menneskers liv på tværs af job, familie og drømme i øvrigt. Med styrker skabes der en tydeligere bevidsthed om hvordan ens valg i livet i højere grad kan tage udgangspunkt i de forhold, der giver mest energi og drivkraft.”

Der ligger nemlig forskning bag, og det er naturligvis en ekstra dimension for den rationelle del af min hjerne. Herefter har jeg stort set uden undtagelse, kun kastet mig over jobmæssige ting, hvor mine styrker bliver brugt. At jeg så har måtte skrifte retning nogle gange, har bare været en del af rejsen, og jeg svor mig selv at hvis noget ikke virker for mig, så vil jeg aldrig blive hængende længere end højst nødvendigt.

Her kan du se, hvad der kom ud af min egen test. Og jeg er 100% enig, og det bekræfter mig bare i at det er helt ok at være en ægte fjollerøv!
Topstyrker 2014-10-13 at 14.23.24

Hvis du har lyst til at tage en gratis og evidensbaseret test, for at finde dine egne topstyrker, så lav en lækker og velfortjent kop kaffe, og svar på de 240 spørgsmål, der baner vejen og bevidstheden om hvad der gør dig glad. Og er du helsefreak, så snup en grøn te!

Gratis Styrketest finder du her.

God fornøjelse 🙂