Jeg sad på nettet i dag og faldt over en artikel om alderdom og styrketræning, som skærpede min opmærksomhed. Er man 40+ (Ja, det er ‘man’), så er det jo sådan at musklerne begynder at rasle af kroppen, som sveddråberne under hot yoga! Meeeen der er meget man kan gøre med styrketræning. Men én ting er stensikkert: Man kan ikke bremse alderen og gøre noget ved dén kendsgerning, men det er MÅDEN man bliver gammel på det handler om. Det faktum at man kan gøre meget selv, virker motiverende på mig!

Jeg har altid sagt, at når jeg bliver rigtig gammel, så vil jeg ikke være af den sure slags, men mere den hyggelige af slagsen, som kan grine og som oldebørnene elsker at besøge. Men hvis jeg havner i en kørestol allerede i 80erne, fordi min muskelmasse er lig nul, så kan det da godt være, at både de hyggelige pandekager og de store smil udebliver.

Og løber eller ej, så er det ALTID en god ide at styrke musklerne og ikke udelukkende at træne sin kondition. Den hjælper nemlig primært én til at holde kredsløbet i gang. Og det er jvf. forskning aldrig for sent at starte med at træne sine muskler.

Læs alle de gode råd fra de seneste studier her, så du kommer med på vognen 🙂


Apropos alderdom, så får du lige en sød lille historie, fra det virkelige liv:

Min nevø, på dengang ca. 4 år, fik af sin far besked på, at han skulle huske at spise sine grønstager, så han kunne blive en gammel mand! Drengens svar var: “Men jeg har ikke lyst til at blive en gammel mand allerede!”

Åh, det er konge………