Det er så fedt at opleve, hvordan mange har tænkt kreativt for at få bevæget sig. Så det har jeg nedfældet lidt tanker om her.

Jeg har nu ikke ringet Dansk Statistik op, så den står for egen regning, men jeg vil æde min sure løbesok på, at der er udklækket MANGE flere løbere end normalt. Og der plejer endda at være mange i forvejen, da over 1.2 millioner danskere allerede er aktive motionsløbere. Hvor de normalt er fordelt på stier og veje i dagens ydertider, så er der nu løbere overalt dagen lang. Nu bor jeg kun 20 minutter fra Rådhuspladsen, men mon ikke der også ses flere løbere i både Skævinge, Rold Skov og Fåborg?

Det er uden tvivl en konsekvens af, at stort set alt indendørs- og udendørssport har været lukket, og fordi det at løbe er en af de mest simple, let tilgængelige, helt gratis og aldeles sundhedsfremkaldende sportsgrene der findes. Og trangen til at motionere har været så stærk, at mange bare har kastet sig ud i det.  Jeg håber at det har ført nogle gode oplevelser med sig, så løberne har lyst til at fortsætte fremover!

Netop på grund af de mange nye løbere, fik jeg lyst til at skrive et indlæg til den lokale Brønshøj-Husum Avisen, og den har de bragt denne uge. Her deler jeg et par gode råd med netop den nye løberskare, så der er større chance for at løberne kan fortsætte uden skader og at få en god start med bevaret motivation. Den vil jeg dele med jer HER.

Jeg er nok særlig observerende på løbefronten, men har skam også set alternative træningsformer, hvor folk træner yoga alene eller i flok, laver styrkeøvelser på græsplænerne eller hænger TRX-udstyr op i træerne.

Og så er der jo alle de gående!!! Og dem er der flest af. I starten tror jeg, at mange gik ture på grund af nyhedsværdien i hele det coronacirkus der udfoldede sig. Både for fællesskabets skyld og for at blive luftet i en ny og lidt uvirkelig verden. Nu er det gået hen og blevet lidt af en vane at gå mange ture, fordi gang bare kan noget helt særligt, som er meget mere end fysisk velvære. Og gangtendensen er også fantastisk.

Dybest set burde mange af de nye løbere blot starte med at gå, og så bygge det op lidt efter lidt, så det ikke er som at koldstarte en motor, hvis man løber.
På den måde klargør man sig til at blive stærkere løber. Det har jeg også tidligere skrevet lidt om på bloggen.
Så dagens bedste råd fra mig, er at acceptere gang som træningsform!

Hav det godt til vi ses – Jeg glæder mig sindsygt meget til at vi skal mødes til motionsløb igen 🙂