Ingen kronhjorte at se i dag, men tonsvis af glade mennesker samlet i Dyrehaven!

Mit eget personlige mål, var at slå min rekord fra 2003 som lød på 1.02.46. Jeg løb på 56.20, hvilket må siges at være en klar forbedring:-) I min aldersklasse svarer det til en 8. plads.

De første 5 km. løb jeg med et snit på 4.17 min. pr. km. og de efterfølgende 8,3 km. med 4.13 pr. km. Det er det man kalder et negativt split, når sidste halvdel løbes hurtigere end første. Det var faktisk et forsøg jeg ville afprøve, efter at have læst om det i Fri i Berlingske i går. Jeg har haft en tendens til at lægge lidt for hårdt ud, og dermed hobe for meget mælkesyre op. Rent mentalt kan det være rigtig hårdt, når man skal kæmpe for meget med kroppen. Men i dag havde jeg masser af overskud og lavede endda den klassiske spurt, til sidst hvor flest tilskuere klapper, og det ser ud som om man har sprintet hele vejen. Fik også råbt mit navn i højtaleren, hvilket jo også gør at man lige retter ryggen og ser ud som om man slet ikke er forpustet.

Jeg kan klart anbefale jer at forsøge sig med negativt split, og man skal ikke lade sig på af at andre tonser afsted i starten af løbet. Man løber letbenet forbi dem efter lidt tid.

Og så er der lige det der med vablerne. Glem de gode råd på konkurrencedagen. Jeg fik en ny én til flokken på venstre storetå. Et helt nyt og uforklarligt sted. Så vil du undgå vabler: Dyrk vandaerobic i stedet!