I får lige lidt insiderviden om min arbejdsdag i går. Jeg havde en aftale med Asger Mikkelsen, som ønsker at blive endnu hurtigere på 5 km. og pt. løber den på lige under 20 minutter. Asger er en i forvejen super god løber, dyrker vægttræning og svømmer også en del. Efter en god snak om mål, erfaring, motivation og hvordan han ønsker at jeg skal støtte ham i det, så gik vi ned til mosen, som ligger en spytklat herfra mit hjem.

Jeg havde på forhånd spurgt ind til, hvor hurtigt han forventede at kunne løbe de 3 km. så jeg vidste lidt om hvilket pace jeg skulle piske ham til at holde. For en god løber som Asger, er det sekunder til forskel der afgør om en tid er god eller dårlig. Han mente selv at han ville være i stand til at holde en gennemsnitsfart på 3.50 pr. km. hvilket for mange synes af meget hurtigt! 3 km. testen kan sammenlignes med en max. test, så for Asger ville den også blive hård. Resultatet af testen skal for øvrigt bruges til det optimale træningsprogram, så Asger ligger i de rigtige træningszoner.

Vi varmede op sammen i 10 minutter i langsomt tempo, og sluttede af med et par stigningsløb for at få lidt fart i benene.

Herefter satte jeg mig mageligt på min cykel og fandt satellitter til mit Garminur, talte ned fra 3 og så af sted! Asger lagde hårdt ud i 3.33, så jeg måtte få ham til at sætte farten ned, så han kunne holde hele distancen.  Jo mere ensartet tempo jo bedre. Og hellere lægge lidt for langsomt ud, end det modsatte.

Der var heldigvis god plads på stierne sådan en tidlig eftermiddag, vejrforholdet var perfekt og ingen gæs der vandrede rundt i omegnen. Så vi susede af sted. Mig på en en god sporty Mormorcykel (jeg er jo ikke triatlet), og Asger i flot løbestil og super koncentreret. Mellemtiderne lå og svingede omkring 3.48-3.55, men den sidste kilometer lå den stabilt og Asger kunne ånde lettet op og få pusten ved en 3 km. på 11.24.54, svarende til en kilometertid på 3.47.

Jeg tror at Asger er tættere på sit mål, end han selv gør!

Var det ikke fordi det var temmelig besværligt, så ville jeg have løbet rundt med armene over hovedet hele ugen! Er vild med mit job, og der sker en masse spændende ting, som jeg snart vil dele med jer 🙂