Det er ingen hemmelighed at meditation virker gunstigt på en masse områder i krop og sind. Jeg selv mediterer i perioder, og har også taget en uddannelse som underviser i meditation, mindfulness og vejrtrækningsteknikker. Det allerbedste ville være at meditere kontinuerligt, og gerne hver dag, da der er størst effekt på den måde. Men lidt har jo også ret. Én af de absolut bedste nyheder (som for nogle er old news), er at der rent faktisk kun skal 12 minutter til om dagen, for at opnå de gode effekter. Det er videnskabelig bevist i en dansk undersøgelse. Og så er jeg på 🙂

Hvad sker der i krop og sind:
* Mere mentalt overskud og bedre koncentrationsevne
* Reduktion af  stressniveauet i kroppen
* Større ro og mere nærvær
* Du føler dig mere ovenpå, lykkelig og grundlæggende tilfreds

Meditation er også effektivt, når vi taler effektiv træning og restitution. Mediterer du før træningen, vil du i højere grad opleve at gå i FLOW hvor du nærmest smelter sammen med den handling du foretager dig. Det vil føles mindre ubesværet for dig, kombineret med højere effektivitet i træningen. Efterfølgende kan du meditere og slappe af i kroppen, hvilket forkorter den tid din krop er om at opbygges igen. Faktisk restituerer du bedre under meditation, end når du sover viser forskning.

For de af jer der ønsker det, så kan jeg som uddannet i 12 minutters-programmet give adgang til download af en guidet 12 minutters meditation med Henning Daverne. Gå blot ind og læg en kommentar med navn og mailadresse via opslaget her, så sender jeg dig link og adgangskode. Alternativt kan du skrive til mig via “kontakt” på hjemmesiden.

Tro mig. Efter nogle gange kommer du til at slappe af i heeeeeeeeeeeeele kroppen. Og frygt ej- det er fuldstændig jordnært. Du behøver ikke sidde på toppen af et bjerg i lotus stilling. Toilettet er helt fint.

Anna meditation

Gad vide om mine børn er blevet påvirket af mig?

Jeg kan for øvrigt bookes til at lave guidede meditationer for hold, når jeg ikke lige fræser rundt i mine løbesko.  Men det gør jeg jo også kun hver anden dag.

Vil du vide mere om meditationens gode egenskaber, så læs hvad Henning Daverne skriver her.
Det er ham der i samarbejde med hjerneforsker Troels W. Kjær fra Rigshospitalet, har foretaget undersøgelsen.