Jeg er desværre nødt til at udskifte Burhan G ud med en anden, når jeg løber mine intervaller.

Forskning har nemlig vist, at hvis man lytter til musik i det rette tempo, så kan man blive op til 15% hurtigere og mere udholden på sine løbeture. Det hele sker mentalt, fordi du bliver påvirket til at holde en bestemt rytme i dit løb. Og du vil føle dig mere energisk, grundet de fede rytmer og dermed have lyst til at snuppe en ekstra kilometer.

Ved nærmere eftertanke er jeg nok nødt til at holde mig til min træningsplan, for ikke at overtræne, men løber man uden sådan én, og har du lyst til at presse dig selv lidt mere, så er der altså grund til at udvælge din musik med omhu.

Jeg elsker at høre musik på mine lange langsomme ture, så mon ikke jeg kan snige noget Mads Langer, Tina Dickow og Burhang G ind alligevel? Hvad hører du? Skriv gerne et par kommentarer på facebook eller herunder indlægget.

Om det gælder i konkurrencesituationen, tror jeg næppe. For der hoster jeg blod i forvejen, og har svært ved at tro at jeg kunne yde mere pga. et godt beat. Men der ville jeg heller aldrig lytte til musik, da jeg er temmelig koncentreret om mit løb og min vejrtrækning.

Skal du finde musik der passer ind i din ønskede rytme, så er her et forslag til playlisten:

  1. Rolig opvarmningsmusik i de første 10-15 minutter.
  2. Middeltempo-musik til langdistanceløb.
  3. Højtempo-musik til intervaller og tempotræning.
  4. Slutspurtsmusik i højt tempo, der får dig til at give det sidste.

Løber du hver km på omkring 5 minutter, tager du sandsynligvis omkring 170 skridt pr. minut og skal lede efter musik med 170 BPM. (Beats per minute). Du kan også vælge et med 85 BMP og vælge at løbe i halvtakt. Helt konkret, så vil jeg anbefale dig at stræbe efter et højt BPM, da det giver en bedre løbeøkonomi med en høj kadence i minuttet. Jeg stræber altid efter ca 180 skridt i minuttet, men ligger som regel på 176.

Jeg fandt denne hjemmeside “RunHundred”, hvor du kan se nogle numre, der passer i dit ønskede tempo.

Nu vi er ved musikken, så medvirkede jeg i en reklamefilm på TV2 for RunningHits i foråret. Havde jeg vidst at jeg blev frontfigur, havde jeg nok smurt mine tørre hænder i noget god fed creme. Selvkritikken længe leve! Vurder selv om mine 95-årige hænder ser tørre ud.

Det var sjovt at være med, og vi løb frem og tilbage på havnefronten ude ved Marriott Hotel. Jeg beklager at kvaliteten på indslaget er lidt sløret, men det var hvad jeg kunne finde.