En af efterårets farver er som bekendt rød, så jeg har kastet mig over den røde snack af en rod: Rødbeden. Og det er ikke som pynt på leverpostejen, men som flydende shots.

Jeg indrømmer gerne, at det er en trend, der for mit vedkommende kun har stået på de sidste par år. Det skyldes at jeg læste en artikel om rødbedens evne til at øge iltoptagelsen pga. det høje indhold af nitrat, og dermed gøre én mere udholden og få mere fart på. Helt op til 16% forbedring faktisk. Og jeg har ingen skrubler med at indtage den slags sunde doping, som forskere sammenligner med EPO! Man kan jo ligestille det med at få sin søvn, have balance i sit liv, spise en sund og nærende kost og træne optimalt. Der er mange parametre i at optimere sin krop til at yde sit bedste under konkurrence.

Et svensk studie viser, at rødebedeshots skal indtages dagligt 14 dage før løbet, og på selve dagen 2 timer før løbet. Og en mængde på to shots er rigeligt. Du bliver ikke hurtigere af at bælle en liter.

Med den viden, tager jeg dog ofte en lille ekstra slurk inden løbet, hvis nu forskerne har overset noget 😉 Om det virker på egen krop er svært at sige, men jeg laver ofte lavet PR, når jeg har været på rødbedeshots.

Og blot til info:
Du skal ikke gå til lægen fordi du pludselig tisser rødt og det der er værre!
Og til de mange der rent faktisk lider af inkontinens: Undgå de hvide tights!

Nu vil jeg fylde saftpresseren med de geniale rødder og gøre mig kampklar til Cph Half om under 14 dage.

Dette er en rødbede!