På søndag står den atter på Frost Cup, og denne gang er der tale om en 5 km. flad rute, som skal afvikles. Jeg har som altid et ønske om at slå mine rekorder, men det er svært at spå om, når det er en rute jeg ikke kender. Min officielle rekord i år på 5 km. er 19.05 til Havneløbet i august, og den ville jeg yderst gerne nå at slå i 2014. Skulle det glippe på søndag, har jeg stadig et Nytårsløb den 31.12 på Østerbro. Kommer du?

De sidste par dage har stået på 5 x 400 m. bakketræning i 3.35 min. pr. km. plus opvarmning og afjogning, og i dag 8 km. i luntetempo svarende til 5.25 pr. km. De næste par dage snupper jeg et par korte restitutionsture, et dagligt dobbelshot friskpresset rødbedesaft (grundet indholdet af nitrat, der øger iltoptagelsen) og lørdag et solidt foder af det mest kridhvide pasta jeg kan støve op. Det optimale er at samtlige depoter i mit korpus er ladet op med sprængstof. Det mentale er en af de vigtigste faktorer for mig, og jeg ved at jeg i hvert et løb får krise over at være presset efter de første 2 km. PÅ dette tidspunkt overvejer jeg som regel, at humpe ud i rabatten, og fingere en fibersprængning. For hold da op, hvor kan det føles som langt hjem, når der stadig er over halvdelen af løbet tilbage og jeg allerede har blodsmag i munden……Måske er det bare rødbedestænk, så jeg vil stramme mig an, og forsøge at holde mit pace, og glæde mig over at jeg snart kun har 2 km tilbage. Den sidste km er som regel ren overlevelse, men jeg plejer at overbevise mig selv om, at det gerne må gøre ondt, da jeg kan slappe af igen efter små 4 minutter. Jeg skal bare holde et snit på 3.47, så er jeg tilfreds. Uha uha.

Jeg ved godt at jeg taler meget om rødbeder, men de fylder også en del i mit liv. Især rengøring af gulve og vægge, når jeg glemmer at sætte prop i saftpresseren. Mange har spurgt til om effekten er ligeså stor, hvis man spiser dem hele, i råkost, bagte eller skiveskåret. Svaret er at effekten er den samme, men at der skal spises en hel del rødbeder, for at indtage det der svarer til 2 shots af saften.

Jeg har forresten en tilståelse – thi jeg har syndet. Til julefesten på børnenes skole, er jeg kommet til at drikke et glas gløgg, indeholdende SUKKER. Jeg har ellers holdt mit sukkerløfte hele måneden uden den mindste slinger i valsen. Og jeg har sørme også i sinde at holde den, da jeg på ingen måde savner slikposernes bagside. Altså til den 22. december.