På søndag kl. 12, er jeg den der kommer susende ned ad den stejle Brønshøj Kirkevej på fuld hammer, sammen med de 500 andre deltagere – hvoraf en stor procentdel af dem lyder efternavnet ‘Carl’ 😉 For der starter det årlige og lokale ‘Moseløbet’, og det er netop det lokale islæt, der gør det til det mest charmerende løb at deltage i for mig.

Løbet starter med en 800 meter lang bakke nedad til Utterslev Mose, som man så skal løbe rundt om på 5 km ruten. 10,4 km ruten er lidt anderledes. Vi er mange der lægger lidt hårdt ud nedad bakken, da tyngdekraften ligesom giver et ekstra puf i ryggen, men det kan være fornuftigt at gemme lidt kræfter, for selvsamme bakke skal bestiges igen til slut. Jeg glemmer altid hvor hård den er, men når man så på toppen af bjerget kan spotte Brønshøj-Husum Avisens fotograf Christian Ove Carlsson med kameraet, og den resterende Carl-familie med flag og hujen, så er jeg den der siger ‘pyt’ til fråde, åndenød og totalt tilsyrede lemmer, og tager den helt ud over kanten!

Min bedste tid på 5 km til Moseløbet løb jeg i 2015 i tiden 19.11, og gør det til et af mine hurtigste 5 km tider, da min PR er 19.05 i 2014 til Havneløbet. De tre første år i Moseløbets eksistens vandt jeg 5 km for kvinderne, og sidste år vandt jeg min aldersklasse, men måtte se mig vippet af pinden som løbsvinder. I år har jeg finkæmmet deltagerlisten og har allerede spottet et par gazeller, som jeg får svært ved at hamle op med. Men sådan er gamet!

Mine odds for tempoet i år er svært at spå om, da der er mange mellemregninger i det regnestykke. Så jeg har da lige skrevet de faktuelle ting her, som kan påvirke farten i begge retninger for mit eget vedkommende på denne herlige majsøndag:

GOD-FART
* GODT MENTALT OVERSKUD, som jeg ikke har haft meget af de seneste år grundet skilsmisse/travlt job. Men den ged er jo barberet nu 😉

* MASSER AF OPBAKNING PÅ LØBSDAGEN giver mere fart i benene! Det føles som en positiv pisk (ok – lidt hårdt når børnene råber “mor, løb nu lidt hurtigere”!)

* GOD STABIL TRÆNING gennem de seneste måneder, som dog mest har været med løbere jeg har trænet. Så træning i alle afskygninger og tempi.

TUNG-I-MÅSEN:
*ALDERENS PRÆMISSER betyder som tommelfingerregel, at man fra start 30´erne kan trække ca. 1 procent om året fra sin mulige performance. Heldigvis er jeg i langt bedre form nu som 40 årig, end som 30 årig, så det må jo give lidt bonuspoint 😉

* DE 3 SKIDE GENSTRIDIGE KILO, som sneg sig på under selvsamme sklismisse/stillesiddende job, svarer til at jeg løber ca. 2,5 sekunder langsommere, for hver ekstra kg pr kilometer. Så der er da næsten næsten 40 sekunder at hente der. #hvisjegdoggad?

* VARMEN ER EN TRIGGER og da DMI lover sol og varme, kan det godt påvirke performance en hel del på søndag. Bare ved temperaturer over 15-17 grader, påvirker det kroppen meget, så man ikke kan præstere så godt. På den måde passer kroppen jo godt på én, så den ikke overopheder.

*LØRDAG HOLDER VI STOR FØDSELSDAG for Rune i haven, og derfor bliver indtaget af både søde og fede sager nok eksplosivt i forhold til hvordan jeg normalt ville spise og drikke dagen før et løb. Men som den ikke-eliteløber jeg trods alt er, vælger jeg at nyde fødselsdagen og bare sørge for ikke at overæde. Og skal man ikke altid noget dagen før et løb? Synes altid der er noget i kalenderen, som gør forholdende ikke-optimale, men det er sådan det er.

Og på begge lister er der det ene punkt, man ikke kan forklare: Dagsformen 🙂

Rigtig god løbetur til alle jer der skal løbe i weekenden – og husk at nyde både livet og løbet.
Julie