Her kunne man jo let forveksle titlen til bogen af japanske Haruki Murakami, “Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe” – men den titel var jo taget. Og så tænkte jeg at jeg i stedet ville skrive lidt om hvad jeg tænker på når jeg løber. Når jeg altså tænker når jeg løber. Selvom man siger at det er dejligt at få tømt hovedet lidt på en løbetur, så er der stadig lidt hjerneaktivitet. Til konkurrencer har jeg ikke andet i hovedet, end at trække vejret og stoppe med at pive.

Men her har du en idé om, hvad der kunne flyve gennem mine tanker på en helt almindelig løbetur:

De typiske tanker:

 • Jeg glæder mig til at få varmen
 • Nu sveder jeg
 • Har jeg husket toiletpapir?
 • Jeg skal finde ud af hvordan Garmin kan indkodes med mit træningspas. Næste gang…..
 • Jeg føler mig tung i dag. Nu går det ned ad bakke med formen
 • Jeg føler mig svævende i dag! Tror jeg slår rekord til Cityløbet
 • Hvor er vejret flot i dag
 • Hov, der er blevet fældet en masse træer
 • Ærgerligt at jeg ikke lige tog regnjakken på

Faktisk er jeg mest fyldt med tanker om det der foregår her og nu. Men jeg har også ind imellem været optaget af alt andet end her og nu, så jeg nærmest ikke kan huske hvilken vej jeg løb rundt om mosen:

 • P-bøder er SÅ irriterende! Vagten må da vide at jeg har p-licens men bare glemte at sætte den i ruden. Jeg holder jo dér hver dag!
 • Hvis jeg nu henter Anna og Vitus fra skolen, handler mens de sidder i bilen (det er dobbelt så dyrt at have dem med ind), pakker ud og hænger vasketøj op, mens jeg laver mad. Mon så ikke vi kan nå biblioteket inden de lukker, smide tøj i UFF, lave lektier med Vitus og nå puttetid for en gangs skyld?
 • Fra nu af vil jeg have mere struktur i min hverdag og få børnene i seng til tiden. Jeg har SÅ meget brug for voksentid. Og har en artikel jeg skal nå, når de sover. Og jeg trænger også virkelig til at sove.
 • Arrrrgh!!!!!!!!!!
 • Sikke et dejligt vejr i dag. Jeg tror at jeg vil invitere hele familien og alle venner til fest i haven. Der skal bare lige fræses og sås græs. Måske der kunne stå et stort klatrestativ med gynger og rutsjebane nede i hjørnet, ved side af det blomsterbed, der vil se så flot ud. Og så pyntet med lyskæder som i “Pippi holder afskedsfest”.
 • Kunne jo også bare invitere et par stykker til snobrød over bål. Skal lige have lavet en bålplads og finde nogle kampesten.
 • Det er egentlig længe siden jeg har set ham den ældre herre med stokken her i mosen. Bare der ikke er sket ham noget!
 • Skilsmisser er noget lort!…….

Andre gange beslutter jeg mig for at være effektiv på turen, så jeg kan brainstorme på et emne:

 • Hvad skal aftenens blogindlæg handle om
 • Hvordan skal jeg opbygge min artikel til LøbeMagasinet
 • Hvem skal inviteres til børnefødselsdagen
 • Hvad skal vi have at spise i ugens løb
 • Husk at ringe til……….
 • Hvilke emner har jeg til vores mandagsmøde på arbejdet
 • Hvilken strategi skal jeg vælge til det næste løb.

Ergo kan jeg både være optaget af neutrale, positive og negative tanker. Jeg har prøvet at tude på turen over livets uretfærdigheder, løbe og grine for mig selv over noget sjovt jeg kom i tanke om, eller rent faktisk måtte afbryde turen på halvvejen, fordi jeg havde brug for at komme hjem og få ordnet noget. Det hører dog til sjældenhederne.

Mest af alt elsker jeg bare, at løb ikke betyder at jeg løber fra noget, men at jeg rent faktisk får bearbejdet mine tanker i ro og mag. Det er lidt som en god nats søvn, hvor man er lidt nulstillet dagen efter. Og så udskiller hjernen jo nogle stoffer, som gør livet mere spiseligt og ligefrem skønt 🙂 Så en gratis sprøjte LYKKE skal man ikke sige nej til.

Hvad tænker du på når du løber?