Jeg elsker at få udvidet mit ordforråd. I juli sidste år, var jeg på en dejlig weekendtur med min lillesøster Sofie i Stockholm, og der indviede hun mig i et nyt vigtigt ord: Atletlomme.  Jeg aner ikke hvordan jeg har levet uden det ord før hen, og er måske den eneste på kloden der ikke kendte begrebet?!

For-historien kommer her.

Traditionen tro genopfriskede vi en “søsterpagt” i flyet til Stockholm, som uanset aktuel livstilstand,  altid har til formål at sikre endnu en fantastisk søster-tur. Ofte har vi rejst med vores tredje søster Signe også, men hun var/er på barsel, så vi måtte drage afsted alene. (Vi har to brødre også!).

Pagten lyder som følger:

1. Vi skal have det sjovt og have en på opleveren
2. Vi gider ikke snakke om problemer (umuligt i praksis, men vi forsøger at vælge emner der skaber positiv stemning)
3. Vi må ikke beklage os over oppustede maver, eller kigge kritisk på os selv i hotelspejlene, der altid har det VÆRSTE lys(?)
4. “Freeze” vi er her! (være til stede og nyde det)

StockholmHvil

Efter et overdådigt morgenbord på Hotel Kung Carl, skulle vi lige op og gøre os klar til en dag til fods. Vi skulle nemlig have en på opleveren. Vi kom til at stå foran “spejlet” samtidig under tandbørstning. “Puha, jeg føler mig lidt oppustet” fik jeg sagt. Sofie mente nu at det var hende, og pludselig stod vi der og sammenlignede figurer, længde på ben, hvor højt navlen sidder i forhold til hinandens og alt muligt andet i den, i pagten, forbudte kategori. “Du har fået atletlomme” siger Sofie så.

Jeg tror at Channing Tatum fremviser et noget bedre eksempel på atletlomme end mig, men jeg kunne godt se antydningen af muskler/hofteben i v-form og blev helt stolt over, at hun bemærkede noget jeg ikke selv havde bemærket. For Sofie ser selvfølgelig ikke min krop så ofte, og bemærkede de ændringer der er sket, efter jeg systematisk har løbetrænet de senere år.

Ok, der er visse ligheder :-)

Ok, der er visse ligheder 🙂

Jeg følte mig straks i bedre form, fik mere selvtillid og endte med at stor-shoppe den dag. Og shopping er ret fantastisk i Stockholm;-)

Måske vi burde tage en søstertur i biffen og se nyeste film med Mr. Atletlomme, der hedder Magic Mike (bare rolig-jeg har tjekket at over 50% af bloggens læsere her er kvinder i min egen alder).

Jeg googlede lidt og opskriften på synlig atletlomme er vedvarende træning og lav fedtprocent. Det forklarer hvorfor jeg nogle gange kan se den mere end andre, og handler for mit vedkommende primært om hvordan min fedtprocent svinger. Min badevægt kan måle min fedtprocent. For to år siden var den 25% og nu 14,50%. Så der er sket lidt siden.  Min vægt er stort set den samme til orientering.

*

Søndag løber jeg Københavns Kvindeløb på 10 km. Håber at se en masse af jer. Jeg har ingen podieforventninger, da flere af Danmarks elite- eller subeliteløbere kommer og der er pengepræmier på spil. Men jeg vil løbe rø… ud af bukserne, selvom det er den dobbelte distance af hvad jeg plejer at løbe i konkurrencer. Min rekord på 10 km er 40.56 fra Friløbet sidste år.