Når jeg skimmer ned over min løbekalender for i år, så ser ser jeg en klar tendens.
Hofdistancen på 5 km. Med et enkelt 10 km løb og en halvmaraton.

Mange tror bestemt at jeg stiller op i maratonløb, når nu løb har min store interesse, men det har indtil videre ikke fået krogen i mig. Okay, jeg gad da godt se Berlin, New York og Tokyo i et par løbesko, men på den anden side, så er sightseeingbusserne og mine vandresko opfundet. Og jeg bekymrer mig heller ikke om det ser godt ud på cv ´et. Det betyder ikke, at jeg ikke ser og taler beundrende med jer maratonløbere, for jeg synes I er mega seje.

Ved 5 km er min vejrtrækning og mælkesyreophobning den store udfordring for at kunne holde en høj fart. Det er beslutningen om at jeg kan og vil, som jeg skal træffe hver eneste gang, da jeg har lyst til at udgå, når jeg er halvvejs.

Ved VM i Halvmaraton havde jeg overskud til at trække vejret roligt, holde en god fart og først mod slutningen af løbet føle at mine muskler manglede energi. Det er lang tid at løbe og fødderne bliver ømme og vablerne nogle gange uoverskuelige. Jeg humpede blandt andet i mål til Powerade sidste år grundet det her. Fandt faktisk et videoklip dengang, hvor jeg kommer i mål, med et meget koncentreret ansigt.

Når man løber, er det ligesom med alt andet, at der er noget man synes er sjovere end andet. Og det er tilfældigvis ofte også det man er bedst til. At løbe langt, er først for nylig blevet noget jeg holder af. Og det foregår på min ugentlige lange tur med fokus på udholdenhed. Typisk 16-18 km.

Her kan du se hvad jeg er tilmeldt indtil videre: (du kan finde links til alle løbene på Motionslob.dk)

29. marts  Griseløbet 5 km (Nærum)
11. april  –  Degnemoseløbet (Brønshøj)
6. maj – Cityløbet 5 km (Kbh)
17. maj –  Feminas Kvindeløb 5 km (Østerbro)
31. maj – Moseløbet 5 km (Brønshøj)
21. juni – Københavns Kvindeløb 10 km (Østerbro)
1. juli – Strandparksløbet 5 km (Amager Strand)
13. aug – Havneløbet 5 km (Kbh)
Ultimo aug. – DHL stafetten 5 km (Østerbro)
13. sept. – Cph Halfmarathon (Kbh)
4. okt – Eremitageløbet (Dyrehaven)
24. okt- Hjerteløbet 5 km (Charlottenlund)

+ det løse. Og så starter Frost Cup i november. Det er skruen uden ende. Hvorfor jeg elsker at løbe? Aner det ikke 🙂

I de fleste af løbene stiller jeg op som Team Kaiser Sport/Gore Running atlet, som begge er mine sponsorer. Glæder mig til snart at kunne hoppe i forårstøjet fra Gore, som jeg venter spændt på fra Tyskland. Der vil komme en masse billeder og indlæg om alt det nye tøj. Hold også øje på Instagram, hvor jeg ofte lægger billeder op, som ikke kommer her på bloggen.

Hvis du vil deltage i lodtrækningen om 2 x 1 startnummer til MINI Cityløbet, så se betingelserne på facebookopslaget i dag.