Det her er sjovt. Magasinet Aktiv Træning har lagt en beregner på nettet, hvor du kan se hvor hurtigt du ville have løbet i dine yngre dage, eller alternativt i fremtiden, ud fra din nuværende form og præstation, på en given distance. Det må være det nærmeste vi kommer tidsmaskinen. For dem der ikke ser DRs julekalender er det sort snak. Men selv for dem, er beregneren sjov og måske også motiverende, hvis man tænker at løbet er kørt.

Skriv din alder, dit køn, distance og gennemførte tid, og vælg en anden alder. Så kan du se om du reelt er i bedre form end den 10 år yngre mand eller kvinde, der lige har overhalet dig. Af samme grund, er der til mange af de større løb inddeling i aldersklasser, hvilket er ligeså retfærdigt som det at mænd og kvinder ikke dyster med hinanden. Så netop på det punkt kan vi ikke bruge ligestilling til noget 😉

Jeg plottede 5 km. ind på 19.05, og ville se hvad der skete, hvis jeg ændrede min alder fra 37 til 25 år. Beregneren siger at jeg ville kunne have løbet distancen på 18.45. Jubiiii, så har jeg på en måde slået rekord, hvis det altså var en julekalender, det her!!! Hmmmm. Det er måske mere brugbart, at se hvad jeg rent genetisk kan forvente at min tid bliver som 45 årig, hvis jeg opretholder min træning – Taste taste……Så hedder tiden 20.07!

I 2044 er jeg 67 år, og der vil jeg i teorien kunne løbe en 5 km., der er en plads på DHL holdet værdig – nemlig 26,53 min.

Er du i elendig form lige nu, så se ikke beregningerne som sandheden om fremtiden, da du kan ende med at blive hurtigere i 2044 end du er nu:-) Beregningerne er 100% baseret på udgangspunktet i dag.

Billedet af den lille langbenede pige helt ude til venstre er fra 1988, og er tilfældigvis af mig der skal løbe et 400 m. løb. Jeg kom på 3. pladsen. I dag ville jeg nok ikke engang have nået op i fart, inden de andre var i mål. Hurtighed på korte distancer topper nemlig midt i 20´erne, hvorimod langdistanceløbere først topper midt i 30´erne. Godt jeg føler mig som en på 20 😉

Glædelig jul til jer alle sammen
Julie