Jeg bliver ofte inspireret til mine blogindlæg, når jeg møder andre løbere eller læser noget interessant på nettet, i et blad eller en bog.  Udbuddet af blogindlæg og bøger er stort og jeg når langt fra at læse alt. Men der er altid nogen, som fanger min nysgerrighed, og som jeg ofte læser. I dag deler jeg nogle af mine inspirationskilder med dig.

Blogs og sociale medier

Allan Dario på Instagram
Hurtigløberen, som medierne elsker. Han poster lækre fotos, har æstetisk sans og sin helt egen mening om tingene. Altid sjovt at se, hvad Allan har for af drengestreger.

Screen Shot 2015-09-16 at 19.01.35

 

* Bearunner.dk
Camilla er kvinden bag hjemmeside og blog om løb. Hun er super motiveret selv og det smitter. Samtidig er hun original, og lavede bla. et blogindlæg, som var en del af en jobansøgning, hvor hun fik en masse af sine læsere til at kommentere på ansøgningen og hvorfor hun skulle vælges til jobbet. Jeg elsker nytænkning, og har altid lyst til at læse hvad hun skriver om.

bearunner

“Bearunner.dk” har for nyligt selv omtalt JulieCarl.dk og andre løbeblogs,  som gode inspirationskilde til hendes egen blog. Jeg blev jo helt stolt, da jeg så det. Citat fra Bearunner.dk:

Nedenstående har jeg nævnt nogle mennesker, som jeg finder særlig stor inspiration i. Der vil helt sikkert være en masse af jer, som kender nogen af dem på forhånd, men det gør dem ikke til en mindre stor inspiration for mig. Andre vil måske være mere ukendte for jer, men tvivl ikke, de er virkelig seje.

Det er mennesker, som alle elsker løb og styrketræning – mindst ligeså meget som mig selv. De er alle aktive alle ugens dage, og svigter aldrig deres træning – uanset, hvilke udfordringer de måtte møde. De er absolut de sejeste mennesker indenfor træningsområdet og dét at have en aktiv livsstil, i hvert fald af dem jeg har fundet på instagram (indtil nu).

Udover det træningsmæssige aspekt, så har de en fantastisk udstråling og personlighed, som gør dem interessante at følge. De deler deres glæder og nedture, personlige historier og viser på en rigtig fin måde, at livet ikke kun handler om træning og sundhed. For dem er der plads til sjov og ballade – helt som der skal være.” Klik her hvis du vil læse hele indlægget.

Jeg følger og kender selv flere af bloggerne fra “Bearunners” liste og kan helt sikkert tilslutte mig, at det er inspirerende at følge med i det de deler. Jeg kan finde ligeså stor inspiration i bloggere med 10 followers, som dem med 10.000. Så jeg ser det ikke som en blåstempling i sig selv, at der er mange læsere på en blog. Men kan jeg mærke at folk har noget på hjerte, så fanger det mig.

* SensitiveRunner.dk
Selvstændig sportsmassør i Simple Body, aktiv løber og blogger Hasse Ramlev Hansen. Han skriver i et underholdende sprog, og om tabuagtige emner, hvor han beskriver det, vi andre ikke tør skrive om. Nemlig følelser. Og ikke kun dem der kendetegner de ømme vabler. Han tager altid gode og aktuelle emner op.

hasse2

*9000Running
Thomas Underbjerg Olesen er manden bag bloggen – og skægget. Nordjyden der elsker at løbe, er underholdende, oprigtig og kæmper med vægten og at nå sine mål. Det er en fornøjelse at følge med i Thomas´”mission vægttab” og at se den udvikling han er gået igennem det seneste års tid. Mit kendskab til Thomas startede med at han vandt sit startnummer til Cph Marathon på min hjemmeside i vinter. Her kan du læse de to interviews jeg lavede med Thomas og Mette, som var den anden vinder, op til løbet. Del 1 og del 2.

NCM Thomas Olesen

 

Jeg følger utallige løbere på Instagram, og har fået et kæmpe netværk derinde, som betyder at vi rent faktisk hilser hjerteligt på hinanden ude til alle løbene. Ingen nævnt, ingen glemt. Så de asociale medier, er måske sociale på nogen områder?

Hjemmesider, som jeg ofte besøger

Iform.dk
T
ræning, kost, velvære, glæde, skønhed, tips og tricks. Nok mest for kvinder.

Aktivtraening.dk
Alt inden for løb og træning, beregnere og gode råd. Det er mændene der er målgruppen, men jeg besøger den ofte.

Loebesiden.dk
En masse nørderi indenfor løb, programmer, beregnere og artikler.

FitLiving.dk
Alt inden for sport, velvære, mad, mode og trends. Og mest for kvinder.

KaiserSport.dk
Eksperterne, når det kommer til forebyggelse og behandling af løbeskader, indlæg til sko, diverse løbetests, skotests og god shopping:-)

 

Litteratur, som holder mig vågen – også på sofaen

Løb som eliten, af Claus Hechmann 2015
Min absolutte favoritbog, og elitetræner Claus Hechmann forklarer komplekst stof på en nem og brugbar måde. (Jeg løber og træner selv efter Hechmann Metoden, og starter som træner i Hechmann Running 1. oktober, så det er blevet en meget integreret del af mit løberliv, efter jeg første gang læste bogen)

hechmann
Løbeskolen, af Henrik Jørgensen 2010
Nem og overskuelig bog med en masse praktiske eksempler og programmer af tidligere maratonløber og OL vinder af London Marathon i 1988 Henrik Jørgensen. God som opslagsværk.

Bliv løber for livet, af Rikke Rønholt 2011
Jeg lånte den på biblioteket sidste år, som inspiration til bloggen, og den er fyldt med en masse eksempler på gode råd, og hvad der sker når man lytter eller ikke lytter til krop og sind. Moderne og rigtig god bog, der er letlæselig og skrevet af den tidligere sprinter Rikke Rønholt.

Gyldendals Løbebog, 2002
Yderst detaljeret og genial bog, for os der elsker at gå helt i dybden med hvad der sker i kroppen, ved løb. Masser af programmer, eksempler og gode råd.

Elsk at løbe-med maratonbogen, af Tor Rønnow og Bente Klarlund Pedersen 2010
Jeg har ikke nærlæst bogen, men brugt den som inspiration. Jeg ved at det er en meget læst bog og den er fyldt med anekdoter fra nogle af de maratonløb, som Tor Rønnow har deltaget i.

Der findes tonsvis af bøger, som jeg ikke har læst endnu, og en af mine trofaste bloglæsere, Martin Gudmand, har nævnt for mig at bogen “Science of running” af Steve Magness, skulle være helt suveræn og jeg har fået lov at citere ham for det 🙂

Jeg håber du har lyst til at skrive en kommentar til indlægget om hvad eller hvem der inspirerer dig!