Som løbecoach kan jeg også have dage, hvor jeg hellere vil sidde indendørs i et løst hyggesæt af frotté, end trække i stramt løbetøj og ud i kulden. Og så er det bare med at komme i tanke om, hvorfor det er så skønt at løbe.

Så jeg hev lige computeren frem og Googlede: “Motivation + løb”.

Og sørme om det ikke var et udvalg af mine egne gode råd, der dukkede op på skærmen som noget af det første 🙂

Det var løberåd, som jeg har givet i et interview til Alt for Damerne, og dem kan jeg jo lige skitsere for jer også, i så fald at der er andre end mig, der har lidt selvklæbende tape under sutskoene for tiden.

Here it comes:

Alt for Damerne – Foto: Getty Images Læs hvordan vores 6 eksperter holder træningsmotivationen oppe

JULIE CARL – LØBECOACH, SKRIBENT OG BLOGGER 

  • UANSET HVOR GLAD og optimistisk du gerne vil være omkring din træning, så undgår du ikke dage, hvor sofaen eller andre aktiviteter trækker mere i dig. Træningen må ikke være en sur pligt, og du kan komme langt ved at acceptere, at det bare er sådan nogle gange. En måde, hvor du kan hjælpe dig selv på vej, er ved at give dig selv håndslag på, at din træning ikke er til forhandling.
  • NÅR SOLEN SKINNER, er det altid en fornøjelse at løbe. Men der er også dage, når det er mørkt og rusker, hvor der skal graves dybt for at finde motivationen, så giv dig selv de allerbedste betingelser hver gang. For eksempel kan lækkert tøj eller udstyr højne lysten til at løbe. Tænk på alt det positive, der kan være ved en løbetur, hold fast i tanken, og kom af sted.
  •  DER ER INGEN grænser for, hvordan du kan bruge en løbetur til noget godt. Benene er sat på automatpilot, og din hjerne har dermed frit spil til at blive brugt, som du har lyst. Nogle gange er det at tænke på ingenting, andre gange kan du planlægge indkøb, tænke over snakken med chefen eller hvad der skal postes på Instagram bagefter. Tiden er din, og det er en skøn frihed at kunne bruge hjernen, som du har lyst til.
  • GODT NOK KAN løb i sig selv være en ego-sport, men samtidig er det også en sport, der binder mennesker sammen, og fungerer som et ideelt samtaleemne, uanset hvor du befinder dig. Løb er for alle, og derfor kan mange relatere sig til det, fordi de selv løber, eller de har en nabo, der lige har løbet et maraton. Det skaber en slags samhørighed og en form for meningsfuldhed, der rækker længere end selve løbeturen.
  • MANGE LØBER fordi det er sundt, og de bliver gladere af det, men det er også en nydelse at se resultaterne af en mere veltrænet krop i spejlet. Se det som en ekstra bonus, at du kan opfattes endnu mere attraktivt, som det aktive menneske du er.

Du kan læse hele artiklen her, hvor også Charlotte Bircow Næse-Schmidt, Henrik Duer, Jacob Beermann, Cecilie Lind og Sanni Wulff Vangsøkommer med gode motiverende råd:
https://www.alt.dk/sundhed/motivation-til-traening

Og så er det bare afsted og ud af døren 🙂 God træning alle sammen!