Udover opskriften på min yndlingssmoothie, fik jeg lige lyst til at dele med jer, hvordan min egen træning er skruet sammen. Nedenstående er et rimeligt udtryk for, hvordan den normalt foregår, med de uforudsigeligheder tilværelsen bringer. Om jeg træner meget, afhænger nok af hvem man spørger. Billedet ovenfor er ikke fra weekendens varmerekord, men en varm sommerdag inden Etape Bornholm sidste år.

Min træning:
Består typisk af én lang langsom tur for at træne min udholdenhed i tempo 5.10-5.25
2 dage med enten lange intervaller, 10-20-30 intervaller eller bakkeløb
1-2 almindelige ture i luntetempo-5-8 km.
Coretræning
I en længere periode har jeg nok i snit hver 14. dag deltaget i løb, hvorfor min plan har båret præg af restitution før og efter.

Her er et udsnit fra lørdag til lørdag:

Lørdag 25.10:
Hjerteløbet 5 km. i tiden 19.45

Søndag 26.10:
Fællestræning med mit løbehold i Utterslev Mose
7 km. inkl. transport frem og tilbage i luntetempo og 2 afsluttende 100 m. stigningsløb på fuld hammer i flok 🙂

Mandag 27.10:
Coretræning på kældergulv og 40 squats med vægtstang – av

Tirsdag 28.10:
15 km. luntetur i mosen, Fælledparken og retur.

Ovenpå sådan en tur, kan jeg ikke hurtigt nok få blenderen til at fremtrylle et kæmpe glas af yndlingssmoothien (som på “Joe and the Juice” hedder en Easy Shake).  Hos mig består den af:
2 frosne bananer, en dusk mynte fra terrassen, 2 tsk. kokosolie og mælk nok. Mums! (nogle ville nok hælde en gang proteinpulver i, men jeg har læst at det giver uren hud. Så hellere have spaghettiarme!). Herudover drikker jeg et glas vand og spiser en håndfuld mandler. Blot et mellemmåltid inden frokosten.

smoothies

Onsdag 29.10:
Fri (ok, tog 20 armbøjninger – på knæ. Nok har jeg spaghettiarme, men behøver jo ikke få pludder)

Torsdag 30.10:
6 km. luntetur

Fredag 31.10:
10 minutters opvarmning
3 x 5 minutter 10-20-30 intervaller i Mosen
Afjogning

Lørdag
Fri

Det må blive omtrent 40 kilometer rundt regnet.

Uanset hvilken type træning jeg laver, har jeg for vane at snuppe en håndfuld mandler, et glas vand og gerne noget kulhydrat i form af en banan eller andet frugt. En snack efter træning skal indeholde protein, kulhydrater (gerne langsomme) og væske og helst indtages inden for en halv til en hel time efter træning. Man mener, at kroppen har et såkaldt ”åbent vindue”, hvor den optager næring fra kosten ekstra godt og hvor de aktive stoffer indgår bedre i musklernes restitution.