Tirsdag morgen stod jeg klar med nybarberede ben og fine røde tånegle i Kaiser Sport & Ortopædi på Frederikssundsvej. Jeg har prøvet at skulle have nye løbesko i en anden forretning for nogle år siden, og blev bedt om at smide strømper og rulle buksebenene op. Ikke særlig fedt, når jeg ikke liiige havde nået finishen den uge. Havde endda to par forskellige strømper på, for at det ikke skulle være løgn. Heldigvis var der kun hul i den ene….Det var den af dem jeg havde vendt forkert, så hælen sad opad! Fedt.

Denne gang var jeg forberedt. Jeg havde faktisk virkelig glædet mig til at få lavet denne løbestilstest og finde de rette sko til vinterpløret. Umiddelbart havde jeg jo tænkt mig at gå efter nogle vandtætte sko, men jeg blev frarådet det af Thomas, der rådgav mig. Han sagde at jeg skulle have nogle sko, hvor vandet kan løbe ud, når jeg har jogget i vandpytter og slud. Men for at undgå meget våde og klamme fødder, er det uldsokker der er vejen frem.

Jeg kom op på løbebåndet, og mens jeg løb et øjeblik, filmede han mine underben, for at se hvordan mine fødder og ankler bevægede sig. Jeg har altid lavet en såkaldt overpronering. Dvs. at anklerne laver et lille pres indad. Det er ganske normalt, ligesom det er at have en helt neutral løbestil, hvor anklen står lodret. Min overpronering har for en del år siden forårsaget, at jeg døjede med skinnebensbetændelse. Men efter at have løbet i sko der tager højde for dette, er det gået væk. Så jeg testede lidt forskellige sko, indtil vi sammen fandt frem til dem, der både justerede min overpronation lidt og som sad mest komfortabelt.

Derefter kunne jeg forlade Kaiser Sport med et par totalt fede Asics Fuji Fell Racer trailsko til konkurrenceløb i vintervejret, nogle lækre uldsokker, og et par Nike Lunareclipse til de længere løbeture.

sko

Asics-skoene skal stå sin prøve på søndag kl. 10.00, hvor jeg løber 1. ud af 5. afdelinger i Frostcup. Det er 6 km. og foregår i Hareskoven.

Pssssssssst! Husk at jeg har en konkurrence kørende til 3. december, hvor du kan skrive om din yndlingsløberute og vinde et startnummer til Nytårsløbet, 1 times løbecoaching, 3 km. testløb og en måneds skræddersyet træningsplan 🙂 Klik her og læs mere.