Da jeg tjekkede ud af Nordeas hovedkontor i går eftermiddags, opdagede jeg til min glæde at det pissede ned!

Det var lige præcis det jeg håbede på. For som den heldige kartoffel jeg er, kunne jeg i mandags hente en større portion løbetøj fra Kaiser Sport & Ortopædi/Gore Running Wear hos trykkeriet. Og så er man pludselig indehaver af verdens fedeste løberegnjakke. Så i går aftes stod den på 14 km tempoløb i silende regn. I looooove it.

Det danske vejr er lidt uforudsigeligt, og derfor kan det for mange være svært at vide hvad der er god påklædning til det skiftende vejr. Generelt er jeg selv til lag på lag. Jeg hader at fryse og jeg hader at svede. Og per definition er jeg temmelig frossen de første 10 minutter af en løbetur. Her kommer en lille guide til hvad jeg ifører mig, når det er køligt og vådt. En guide til egentlig vinterløbetøj kommer på et senere tidspunkt.

Regnvejr
Er det varmt i vejret, så løber jeg helst i mindst muligt tøj og mest muligt hud. Jo mindre der klæber til kroppen, des bedre. Og gerne en kasket, så jeg kan se ud af øjnene. Men når det er efterår som nu, er sagen en anden.

Overkroppen
Jeg vil gerne sørge for at holde regnen væk, og få sveden ud. Gore Running Wear laver en helt ideel regnjakke, der både sidder perfekt, går let ned over rumpen og er åndbar så man ikke bliver klæbrig på indersiden. Den er fuld af reflekser, så man også bliver set i mørket. Den er uden hætte, og med høj hals.

Har man brug for at beskytte ansigtet mod vand, vil jeg anbefale en løbekasket. Ofte tager jeg et tyndt pandebånd inde under kasketten, så ørerne ikke fryser af samtidig. Men det afhænger af om det er meget koldt i luften samtidig. I går løb jeg hverken med det ene eller andet, og fortrød at jeg ikke havde kasket på.

Når det ikke regner, men bare er køligt løber jeg med en tynd hue.

Jeg løb med tynde løbevanter i går, som tog den værste vind og gjorde at jeg ikke frøs om fingrene,  selvom de blev halvvåde.
Desuden er det lidt mere behageligt at tørre snotnæse i et par bløde vanter, end velcroærmet fra regnjakken. Jo jo, jeg kan godt tømme næsen som en ægte sportsmand undervejs, men der er ofte lidt tilbage, og selvom jeg også nedstammer fra aberne, så hader jeg følelsen af overskydende snot.

handsker

Nå, tilbage til det klamme vejr.
Hvor varmt tøj jeg tager på, afhænger også af hvilken form for træningspas, jeg skal ud på.
Løber jeg en langsom tur, går jeg meget op i, at jeg kan holde varmen, og vil gerne have muligheden for at kunne tage løbejakken af hvis det bliver for varmt. Tit har jeg bare en tynd løbejakke med vindstopper på a la nedenstående foto. Når det regner beholder jeg regnjakken på.

Screen Shot 2015-10-14 at 17.30.11
Under jakken har jeg typisk en tætsiddende top eller en langærmet i tyndt uld, men det er det endnu for varmt til synes jeg. Jeg tager aldrig bare en tilfældig og forvasket løbetop på inden under, og sørger også for at den matcher jakke/tights/sko 🙂 Der er bare nogle farver, der står i grim kontrast til hinanden, selvom de hver for sig er super fede.

 

Underkroppen
Jeg har allerede i oktober, haft en enkelt løbetur i mine lange vintertights. Og dette i samme uge, som jeg løb Eremitageløbet i splitshorts og singlet! Jeg har desværre ikke billeder fra Eremitageløbet i år, da det viste sig at der ingen fotoservice var i år. Nok meget godt, nu jeg valgte at tisse i bukserne for at skræmme mine nærmeste modstandere.

Lige for tiden er de mellemvarme lange tights helt perfekte . Har jeg 3/4 lange tights på (måske fordi jeg ikke har fået vasket de lange endnu), så pepper jeg dem op med et par kompressionsstrømper.

Mine nye løbetights fra Gore Running Wear (TTAir) er super bløde indeni, lange nok til, at der ikke er den klassiske sprække mellem strømpe og buks, og så har de en god pasform. Der er en bred elastikkant op mod livet, så den ikke skærer der hvor det er mest uheldigt. Det ved vi kvinder der har født, og har maveskind for 2 😉

GoreTights

Gore laver seriøst det bedste kvalitetstøj inden for løb – og cykling- og der er naturligvis også fedt tøj til alle herrerne.

På fødderne er tynde uldstrømper mest optimalt, når fødderne bliver fugtige. Elsker mine Feetures uldstrømper både sommer og vinter. Vandet ledes væk og holder fødderne varme og lugtfri. Strømperne skal ikke engang vaskes! Fedt koncept med det merinould! Desuden undgår man i højere grad vabler.

Jeg håber det kunne inspirere dig lidt 🙂