Forårets første dag, blev skudt i gang med stiv kuling og slud i øjnene, da det 5. ud af 5 Frost Cup løb blev afholdt ved DTU i Lyngby i søndags. Det var en fantastisk afslutning på en super fed cup, der har motiveret mig til at holde formen ved lige hele vinteren.

Min strategi inden løbet var lidt anderledes end normalt, da jeg denne gang havde besluttet at ændre to følgende ting som ikke har fungeret optimalt for mig:

* MIT MORGENMÅLTID
Det ville på en løbsdag ofte have set sådan her ud – og jeg plejer at kværne sneglen uden skrupler.

morgenmadSelvom man siger, at der skal carboloades og at hvidt brød og kulhydrater er godt inden konkurrenceløb, så må jeg indrømme, at det primært er min søde tand der har nydt godt af det. Min krop er ikke så vant til al den pasta og brød m.v. og derfor har jeg nærmest følt at jeg fik halsbrand og blev tung i dunken.

I stedet stod den på min almindelige morgenmad, af den slags som børnene rynker på næsen af: Skyr med hørfrø, granola, mandler og vindruer. Jeg følte mig derfor mæt, men ikke udstoppet. Jeg er sikker på, at mine muskler var loadet til fulde og 5 km er heller ikke længere, end at jeg sagtens kan løbe på mine depoter. Rødbedeshots og 2 x espresso røg også ned, som det plejer. Det er ikke alt man skal pille ved.

I dag har min morgenmad været den, som I ser på det øverste foto. Det var lækkert efter en lille morgenjoggetur. Normalt ville jeg putte mandler på, men der var udsolgt i køkkenskabet. Til gengæld puttede jeg en halv avocado ned sammen med frugten, så jeg fik nogle gode fedtsyrer. Fitliving var mere end en dækkeserviet, da jeg rent faktisk elsker at læse i den slags blade, når jeg spiser 🙂

* MIN OPVARMNING
Den plejer desværre at være en lidt overset faktor og har ofte haltet, da jeg af en eller anden grund altid får vildt travlt lige op til starten. Der skal jo tisses af én til flere gange, skiftes tøj, gives meddelelser, helt uventet hilse på de nærmeste 20 jeg kender og også få en god plads i startfeltet.

hestehaleMen efter at have læst Claus Hechmanns geniale bog om løb, “Løb som eliten”, så har jeg seriøst opprioriteret min opvarmning. I søndags startede mine løbemakkere og jeg vores opvarmning 45 minutter før løbets start. Grundet vejret, blev det til ca. 999 gange frem og tilbage indendørs i den 150 meter lange gang på DTU.  Vi luntede først 15-20 minutter frem og tilbage og lavede herefter forskellige tekniske øvelser. Havde loftet været 10 cm lavere, havde vi knaldet hovederne ind i bjælkerne under gadedrengehoppene. Herefter løb vi ud i det våde vejr, for at blive akklimatiseret, løb 3 x stigningsløb, og joggede lidt af. Herefter var der 10 minutter til start, og der var både tid til at kramme fremmødte heppere, tisse af og smide tøjet – eller dele af det.

Fakta er, at jo kortere og hurtigere en distance man skal løbe, jo længere tager opvarmningen. Og det gav i søndags en fantastisk indre ro, at jeg følte mig klar og varm i musklerne, uden at stresse.

Apropos folk der heppede, så blev jeg VILDT glad over, at der helt uventet kom familie og venner for at heppe. Det er noget, som jeg sætter stor pris på og som aldrig bare er en selvfølge. Tak til jer 😉

I aften er jeg blevet inviteret til et spændende foredrag med Claus Hechmann, der giver gode råd med afsæt i hans nye bog. Glæder mig!

hechmann