Jeg befinder mig lige nu med familien i Århus ved Risskov, på 3 dages ophold med fuld forplejning og opvartning hos min svigermor. Efter et veldækket morgenbord i går, var det på med løbetøjet og ud i den smukke morgensol. Normal løber jeg ikke ovenpå et stort måltid, grundet risiko for sidesting, ubehag og tung fornemmelse i kroppen, men det passede bedst ind i dagens øvrige planer på den måde.

Jeg nød hver en solstråle, der blændede mine øjne, og var fløjtende ligeglad med, at jeg er ved at skvatte i snedynger og islag flere gange. Da jeg skal løbe 5 km. Änglamark Nytårsløb d. 31.december, er nedtrapningen så småt startet, og det blev derfor til 7,5 km. i langsomt tempo langs strandvejen ind mod Århus, og rundt i Risskov med Rune. Hold op, hvor er der flot. Det ligger helt ud mod kysten, og i meget kuperet skovterræn. Så det ville være et helt fantastisk sted for bakketræning – eller en tur på bobslæden.

Riiskov

Nu håber jeg ikke at min juleopfedning går alt for meget ud over farten til Nytårsløbet, da det er sidste chance for at slå min 5 km. rekord i år. Jeg skulle jo gerne under de famøse 19 minutter. Men ellers har jeg noget sjovt at kæmpe for i 2015.

Jeg elsker beregninger – er vel ikke bankuddannet for ingenting- og fandt denne fantastiske beregner på Aktiv Træning, der viser ens forventede tempo, hvis vægten ændrer sig. Jeg bliver 13 sekunder langsommere på 5 km. ved at tage et kilo på!!!!  I formlen står der 2,5 sek. pr. km. +/- pr. kg. kropsvægt. Det er MEGET. Det gav lige stof til eftertanke. Er dog sikker på, at kroppen også kan have godt af at få fyldt sine depoter op. Så det hele er en balancegang. Vi får se på onsdag.

Jeg har skrevet en hel del om trivsel i mine indlæg, og vigtigheden af sollys og D-vitamin for humøret. Man må da sige at der har været mange lejligheder til at blive fyldt op med sollys de seneste dage, og jeg kan faktisk mærke det på mit energiniveau allerede. Jeg spiser også D-vitamin/kalcium, for at undgå at få for lidt, som der skrives meget om. Mit niveau lå under 50% af det anbefalede sidste vinter, så jeg er meget opmærksom på det. Fisk er også godt, så jeg spiste 3 madder med fiskefilet og remoulade til julefrokosten forleden. Alt tæller 😉