Jeg har længe haft min kæreste mistænkt for, at tørre sur armsved af i mit rene løbetøj, når han sveder efter en gang styrketræning derhjemme. Hver gang jeg har taget tøjet på, er den der. Lugten.

Ude i gangen, har han stillet sine egne løbesko ved siden af mine løbesko, så der har også været en fæl lugt af sure tæer. Jeg har haft brug for et råd, og tog derfor kontakt til et dansk firma der hedder Zebla. De er specialister i vaskemiddel og lugtfjerner i sportstøj og sko. Så nu har jeg vasket alt mit tøj igen og sprayet en god gang lugtfjerner i en sky ud over og ned i alle skoene, hvis mine skulle have taget lugt til sig.

Jeg kunne dårligt se min kæreste i øjnene, da jeg nævnte at han gerne måtte bruge sit eget tøj i stedet for mit. Han kiggede bare underligt på mig, som om jeg var skør. Men fakta er at han er stoppet og alt mit løbetøj har duftet lige siden.

Nu hvor jeg havde et lager af vaskemiddel fra Zebla, så bruger jeg det altid til mit løbetøj, og min kærestes har også fået en tur. Jeg bemærkede nemlig at det også stank. Men det er jo klart, når hans sved er så sur.

————————————————————————————————————————–

Som storforbruger af vaskemidlet “Sportsvask”, og nu også ambassadør for Zebla, har jeg valgt skrive et par ord om Zeblas produkter. Jeg har i forvejen brugt produkterne det sidste år og været super tilfreds, fordi svedluft kan være svært at få bugt med i tøj der ikke må kogevaskes.

Min oplevelse er, at tøjet dufter rent og mildt parfumeret, og jeg slipper for lugten der kommer snigende, så snart jeg får varmen og tøjet bliver varmt. Det er et problem, som jeg ved at mange kender, eftersom der altid lugter af sved, når man står en flok løbere sammen. Selv efter let opvarmning.

Zeblas produkter kan blandt andet købes i Kaiser Sport & Ortopædi. For øvrige forhandlere se HER.

Fælles for alle Zeblas produkter er, at de er fri for tilsætningsstoffer

 • Fri for parabener
 • Fri for flourforbindelse
 • Fri for methylisothiazolinoneDet hele er dansk produceret og det sætter jeg også pris på.
 • Der findes følgende produkter
  Sportsvask
  Uldvaskmed lanolin
  Lugtfjerner-Spray
  Buksefedt- Mindsker friktion og rødme og irritation i huden
  Imprægnering- Vask
  Imprægnering- Spray
  Dunvask

  Jeg kunne godt ønske mig, at Sportsvask blev parfumefri, da jeg foretrækker tøj der dufter neutralt eller af mig selv 🙂 Heldigvis er det en meget diskret duft af vaskemiddel.

  Screen Shot 2015-03-06 at 15.55.52