Hvis du fik tygget dig gennem Del 1 om Pulstræning i onsdags, så er du hermed certificeret til del 2.

Der er naturligvis mange af jer, der løber for at nyde naturen eller slippe for at stå for aftensmaden den dag. Indlægget her er ikke så meget for jer.

Men hvis du ønsker at udvikle din form, på en måde så kroppen hverken bliver over- eller undertrænet, så læs med her:

Kort opsummeret, så vil enhver træningsplan bestå af nogle træningszoner. Jeg regnede sidst ud, at min puls ved en intensitet på 60-70% skulle ligge mellem 151 og 165. Det svarer til pulsen ved lange langsomme ture, hvor jeg træner min udholdenhed.

Pulsen vil afsløre, om du nogle dage bør skruen tempoet op eller ned i forhold til din plan, hvis du løber efter en tempoanvisning. En kuperet løberute eller orkan af stormstyrke, vil også påvirke pulsen, så du må sætte farten lidt op eller ned, for at blive i zonen. Mentalt kan det være en befrielse med pulstræning, da det er psykisk hårdt, ved følelsen af ikke at kunne holde tempoet.

Træner du med et pulsur, så kan du indstille dit ur til at give en melding, hvis du bevæger dig udover din zone. Så behøver du ikke at løbe og kigge ned konstant, med risiko for styrt. Og når først du er inde i rytmen, så kender din krop den rette hastighed. Jeg selv løber med Garmin Forerunner 620, som jeg er super glad for.

Det kan alverdens andre ting, som jeg ikke kommer ind på i dag. Hvis du vil nørde lidt og måske også går op i design, så kan du se en guide til en masse ure på Pulsure.dk.


garmin18.50
Hvis du ikke løber med pulsur, så kan du komme temmelig langt med Borg-skalaen eller ovenstående skema. Klik på Borgskalaen, og så åbner den i større format.

Dansk borg skala