Hvis bare I vidste hvor mange gange jeg har sat mig ved tastaturet for at skrive på et blogindlæg om løbeglæde, inspiration til at booste løbeøkonomien, gode træningstips, kommende planer for fremtiden og sjove anekdoter fra mit aktive løberliv.

Men hver gang kodeordet til mit website er tastet ind, er jeg gået i stå. Jeg har bare drukket min kaffe og undret mig over de manglende ord.

Førhen har kunne skrive om alt fra iltoptagelse, til at skide i underhylerne under en løbetur – med lige dele succes. Først nu har jeg selv et bud på, hvorfor der ikke er blevet rystet ord ud af ærmet i over et halvt år + det løse:

Det er nemt at påstå,  at jeg bare har været uinspireret, men der er mere i det. Det er snarere de automatiske negative tanker, som kommer ovenpå en coronapandemi med lidt for afslappende livsstil. Og så det faktum at jeg har fået mig et voksenjob i bankverdenen igen, hvilket naturligvis tager en god portion af min mest kreative skrivetid.

Men et er tid. Noget andet er den helt ægte grund.
Her ovenpå pandemien, ville det oplagte være at stille til start i samtlige motionsløb igen, som jeg gjorde førhen. Det inspirerer mig jo også til at skrive. Men tanken om stramt tøj og høje forventninger, giver en vis form for frygt. Er formen god nok? Har jeg glemt hvad det vil sige at løbe stærkt? Og kan jeg stadig inspirere andre på bloggen, når jeg ikke selv er i topform? Og så klapper jeg tastaturet sammen og tænker, “Jeg kommer lige i form, og SÅ skriver jeg det blogindlæg”.

Det hænder at jeg bliver grebet af motivation og håb for fremtiden, de dage hvor jeg er flyvende i løbeskoene. Så overvejer jeg kraftigt at skrive noget der fastholder egen motivation og kan virke inspirerende for andre, for hey vi er jo de vildeste løbeentusiaster sammen……”men jeg skal vist lige smide et par coronakilo, og SÅ skriver jeg det blogindlæg…..men er der ikke også kommet lidt mormorarme?…Jeg synes også at løbebh’en strammer lidt rigeligt i siderne og giver ‘vinger’ i det her tøj. Den må være vasket forkert!!. Kan man overhovedet kalde sig løbecoach, hvis man ser slap ud?????????”….

Arrrrhhhh, hvor er det dog bøvlet med alle de tanker. Siden mit sidste blogindlæg er jeg fyldt 44 år og nu har jeg taget en moden beslutning. For slap hud eller ej, så har jeg det faktisk forrygende godt, er i ok form, elsker stadig at løbe, har fået stablet et fantastisk og kæmpe stort løbefællesskab ‘Brönsløberne‘ på benene midt under pandemien og elsker stadig at at skrive. Det mærker jeg nu!

Og så er jeg – by the way – også ved at bygge et møgfedt sommerhus på Bornholm. Det er ting der optager mig positivt, selvom det er et andet mix end for to år siden. Så det handler nok bare om at definere sig selv påny, og finde noget nyt og andet at skrive hjem om.

Med de ord kaster jeg mig ud i det, og hvad I kan forvente jer af bloggen fremover må tiden vise. Har dog lovet Rune, og Anna og Vitus på henholdsvis 15 og 13, ikke at udlevere dem på groveste vis, hvis jeg bliver mere privat end tidligere. Autofiktion er jo det nye sort, så mon ikke jeg kan pakke virkeligheden ind i nogle lodrette løgne, uden at det ødelægger de gode historier fra hverdagen helt?

Kh. Julie – i en ny definition