Jeg fik i går ros af en veninde for at være god til at kaste mig ud på dybt vand i stedet for at stå i stampe. Ind imellem kan jeg godt tænke om mig selv, at jeg er lige impulsiv nok og måske burde dvæle lidt mere ved ting og acceptere det der ikke fungerer, inden jeg forsøger noget nyt.

Set med hendes øjne er jeg modig – frem for en quitter! Og lige pludselig så jeg min svaghed, som en styrke. Ret interessant faktisk.

Til nye læsere på bloggen, så har jeg de seneste 3 år beskæftiget mig med lidt af hvert, men har nu fundet mit yndlingsjob, der føles som en hobby. Løb, og endda kombineret med at skrive.

For tre år siden, opsagde jeg min stilling efter 14 år i bankverdenen, og åbnede “Fleurir” en lille secondhandbutik ved søerne, lukkede den igen, tog en meditations- og mindfulnessuddannelse, gik hjemme, har deltaget i alverdens kurser og foredrag, overvejet nye retninger, og så har jeg drukket afsindig mange kopper kaffe med spændende mennesker, der hver især har givet mig nogle nye ideer, lært mig noget eller givet mig en på opleveren.

fleurir

Mennesker tiltrækkes af nye ting, men fastholdes ofte af det trygge og velkendte. Det er vores hjerne, der lokker os til at hænge fast: Fx. ved  at have præference for farmors frikadeller frem for andres, få os til at sidde på den samme stol i kantinen år efter år, køre den samme vej til job, løbe den samme rute, bestille den samme pizza, blive i det samme job og jeg kunne blive ved. Jeg kender selv samtlige ting.

Men når det kommer til de store valg her i livet, kan det jo ind imellem være fornuftigt at stoppe op og vurdere om det virkelig er hensigtsmæssigt det du har gang i. Jeg har lagt testen her på nettet før, og nu gør jeg det igen. Du kan ved hjælp af denne evidensbaserede test, finde frem til dine egne styrker, der kendetegner dig og som giver dig mere balance, energi, glæde og mindre stress. Der er tale om 24 universelle styrker, hvor du ved hjælp af 240 spørgsmål, bliver sporet ind på de ting der tænder din gnist. Og får brudt nogle af de vaner, der er uhensigtsmæssige for dig.

Og dermed kan du mere målrettet bruge dit krudt på dine styrker, fremfor konstant at kæmpe med alt det der tynger dig. Hvis dit arbejde består i at holde fremlæggelser, og du hver weekend er kvæstet og kun lige når at komme til hægterne igen inden mandag morgen, så skulle du måske overveje om det er det rigtige job du har valgt dig? “Lykke” eller “det gode liv” er livsmålet for de fleste, så hvorfor ikke gå direkte til sagens kerne, der hvor det er muligt?

Gratis VIA-Test (Values In Action)

Når det så er sagt, så skal der jo altid arbejdes for sagen, men du er godt på vej, hvis du bliver mere bevidst om det, der gør dig glad. Start med at finde dine 5 topstyrker og gør dig nogle tanker om, hvordan du kan få dem til at være retningsgivende for dit liv og dine valg.

Halleluja og god weekend 🙂

ps. Måske er “Modig” min 6. bedste styrke. Det må jeg lige undersøge i den test jeg har taget.