Når jeg på bloggen i dag deler nogle tips til lækker ‘løberhud’ (okay, det lyder klamt, men havde jeg ikke skrevet ‘løber’ foran ‘hud’, så var den mandlige del af læserskaren nok faldet fra allerede), ja, så er det ikke min egen hud jeg hentyder til, men den jeg ønsker mig at have.

Nu hvor vejret er skiftet fra temperaturer over 20 grader med høj luftfugtighed, til 10-13 grader og en lavere luftfugtighed, så er min hud den første til at reagere. Jeg kommer til at ligne en runken rosin, og kan nærmest gå rundt med  ‘sovestriber’ der starter ved øjnene og ned ad kinderne til kæben, det meste af dagen! Og jeg drikker rigeligt med vand synes jeg. Selv når det regner udenfor, kan mine hænder og mit ansigt føles knastørre. Det virker ulogisk, men ikke desto mindre, er det sandt. Havde jeg dog bare undladt, at skrive de fleste opgaver i geografi af i gymnasiet, så havde jeg nok kendt svaret, uden at måtte på TV2 Vejrets hjemmeside. Men når man løber ude året rundt, er der god grund til at researche lidt 🙂

Fakta om luftfugtighed
Det forholder sig nemlig således, at luften alt efter temperatur kan indeholde en vis mængde vanddamp. Varm luft kan indeholde mere vanddamp end kold luft. 10 grader varm luft, kan eksempelvis indeholde ca. 9 gram vanddamp pr. kubikmeter luft. Indeholder den fx kun 4,5 gram, siger man, at den relative luftfugtighed er 50 % – luften indeholder 50 % af den vanddamp den er i stand til.

Fortsætter man regnestykket og kigger i en tabel for hvor meget vanddamp luft ved forskellige temperaturer kan indeholde, så kommer man frem til, at ved 0 grader kan luften indeholde omkring 4,5 gram vanddamp pr. kubikmeter.

Hvis vores luftmasse ved en temperatur på 10 grader indeholdt 4,5 gram vil dets dugpunkt så være 0 grader. Og vil vor luftmasse afkøles til denne temperatur, så vil vanddampen begynde at kondensere eller fortættes – det vil sige der begynder at dannes små vanddråber. Dugpunktet for en given luftmasse er altså det punkt luften skal afkøles til for at der dannes dug, tåge eller skyer.

Lige præcis det med duggen der falder, bemærker jeg meget kraftigt i øjeblikket, når jeg løber om morgenen, da jeg som regel løber i græskanterne langs fortove og stier, for at få et lidt mere skånsomt underlag at løbe på.
Jeg kunne selvfølgelig få den tanke, at det er hundene der har pisset deres territorium af udover det sædvanlige, men det er duggen! Håber jeg.

Den billige
For at vende tilbage til den tørre hud i ansigtet, har jeg nu investeret i en creme fra Melissa (fås bla. i Matas), som skulle virke plejende og beskyttende, særligt når man er aktiv i det kølige vejr. Den hedder ‘Dagcreme med morgenfrue og kamille’.  En af mine gode veninder har anbefalet mig den, og hun har altid den lækreste hud, selv om hun er en meget aktiv løber året rundt.

0927d498378f45eba91a925b8b0a9f30

Cremen ser ikke ud af meget, men hvis man fokuserer på indholdet, så er den både mild og rigtig god til sarte hudtyper, da den ikke får huden til at slå ud. Duften er samtidig heller ikke for kraftig, og det føles egentlig meget rart – også hvis du er mand og kører den rundt i hele ansigtet 😉 Den virker nem at smøre ud, og fornemmelsen er blød. Jeg gav 138 kr. for den, så det er i den billigere ende.

Den lidt dyrere
Jeg skal et smut til London i november og der vil jeg i lufthavnen lige gå forbi i Kiehl´s i Taxfree og afprøve en ansigtscreme jeg har læst om på nettet. Jeg er i forvejen meget stor fan af Kiehl’s produkter og særligt den øjencreme, der indeholder avocado.

Ansigtscremen hedder ‘Kiehl’s Ultra Facial Cream’ og koster 250 kr. i Magasin, men er nok billigere i lufthavnen.

bf3bb4e929774094ba054c008700277b
Den er parfumefri, lover at holde huden fugtet i 24 timer, og skulle være særligt god, hvis du befinder dig i et “ekstremt” klima. Og eftersom den danske vinter jo ikke altid er lige mild, så lyder den ret fantastisk!  Den skulle fugte big time, uden at fedte for meget, og prisen er til at leve med.

Jeg faldt over en god artikel på apotekets hjemmeside, om tør hud og hvad man bør behandle med afhængig af hudtype.

* Indlægget om beskyttelse af huden er ikke sponsoreret *

**********************************************************************

Vinder af konkurrencen om 1 times løbetræning af dig og dine kollegaer |

fil-03-10-2016-15-52-30

I sidste uge udskrev jeg en konkurrence på Instagram og Facebook, hvor jeg udloddede 1 times træning af dig og dine kollegaer ude hos en virksomhed et sted i Danmark eller Verden. Konkurrencen er nu slut, og jeg har udtrukket vinderen ved lodtrækning blandt de 40 besvarelser der kom ind. Der var både Novo’s 20 smedebasser, en hel del læger, sygeplejersker, børnehaver, investeringsvirksomheder, supermarkeder, enkeltmandsvirksomheder og andet godt i posen. Alle disse ville også have været sjove at besøge 🙂 Vinderen er:

Tracy Bagger Jørgensen, og 10 friske medarbejdere hos Codan (Hvor i landet vides ikke, så jeg venter spændt på, at Tracy sender mig en mail på runforfun@juliecarl.dk eller giver lyd på 31 16 58 80).

Jeg glæder mig til at komme ud og træne med dig og dine kontorkollegaer. Hehehehehe  🙂