Ufrivillig løbepause er irriterende ligesom ufrivillig vandladning. Og jeg har prøvet begge dele. Dog ikke samtidig, da det førhen var løbet, der fik mig til at sjatpisse lidt. Men det problem er ligesom passé, så lad mig holde fokus på mit andet og mere nyopståede problem, som jeg døjer med for tiden:

UFRIVILLIG LØBEPAUSE

Dig, der har læst med herinde eller på Instagram, ved at jeg er skadet med ondt i svangsenen for tiden.  Det kom akut efter en kort sprint lidt før jul. Jeg kan sige 100% ærligt, at jeg gerne vil rose mig selv for at have taget det med god tålmodighed og oprejst pande. Dommen hed 6 uger, og sidst i februar er tiden gået. Tidspunktet blev nemlig nulstillet, da jeg lidt for optimistisk stillede til start i Frost Cup i starten af januar! Da skaden kom tænkte jeg ‘shit’, men i løbet af et par dage havde jeg ligesom accepteret situationen, og syntes det var lidt spændende. Jeg kan godt mærke, at noget af min identitet forsvinder lidt, når jeg ikke er ‘løber-Julie’, men så har jeg jo lavet en masse andet, så jeg er blevet ‘Fitness Julie’ på lånt tid.

For mig har det hjulpet meget, at jeg er omgivet af løbere til hverdag, når jeg går på arbejde hos Kaiser Sport og Ortopædi. Her har jeg kunne læsse af, og tale med andre der har været lignende ting igennem. Det har bekræftet mig i at det ikke er FOR EVIGT, som det nogle gange kan føles som.

Jeg har så luntet lidt efter anbefaling fra min osteopat Michael hos Kaiser Sport og Ortopædi. Og selvsamme Michael løftede også en pegefinger, da jeg stolt fortalte,  at jeg havde løbet 6 km i sidste uge! Men hey, jeg var nået om på den ene side af Utterslev Mose og skulle jo også hjem igen…Undskyld til mig selv. Det var dumt gjort. Prøvede nok bare at bevise overfor mig selv, at mit væv heler hurtigere end gennemsnittet. Det må falde i samme kategori, som at de fleste mennesker faktisk synes, at de er mere intelligente end andre mennesker. Her dumpede jeg med et brag på begge parametre 😉

Siden da, har jeg holdt mig til opskriften, som hedder Fitness World med kombi af styrke og cardio hver anden dag, og en lille luntetur i det fri 1-2 gange om ugen. Mellem halvanden og 2-3 km. Lige nu går det rigtig godt, selv om jeg føler jeg har slidgigt under foden hver morgen. Så jeg passer stadig på, selvom de 6 uger snart er gået. Men overordnet set er der lys for enden af tunellen. Jeg har dog lidt en skræk for at løbe hurtigt igen, da det var her skaden opstod. (Blir jo snart 40!).

FORMKURVEN
Jeg kan trøste mig lidt med, at kortere pauser ikke nødvendigvis gør formen forringet. Så det må være gode nyheder for mange af jer, der også er skadet eller har andre grunde til en forringet træning i en periode. Så fortvivl ej. Måske kan en pause ligefrem være en god ting for din krop, og du vil overraskende hurtigt være tilbage hvor du slap.

Heldigvis er det muligt helt at undgå formtab for en tid viser undersøgelser. Det har vist sig, at mennesker i god form, kan opretholde formen med bare 1 træning om ugen for en tid- dog ved en vis intensitet på mindst 70 % af hvad man maksimalt kan yde. Som helt nybegynder bør du være varsom med at presse citronen, men hellere træne lidt end slet ikke.

Hvis du slet ikke kan træne, går der 12-15 træningsfri dage, før din udholdenhed for alvor daler.

Man siger som hovedregel, at det tager den dobbelte tid af din træningspause, at kæmpe dig op til det niveau du kom fra.

Fedt, så er jeg tilbage, når løbesæsonen for alvor starter 😉 Vi ses så meget på de løbestier snart. Det kribler i svangsenerne for at komme i gang igen, og nyde den friske luft i næseborene.

 

#kaisersportogortopædi

#teamkaisersport

#klinikogbutik

#puma

#foreverfaster

#pumarunning

#pumawomen

#IgniteCopenhagen

@puma

@pumarunning

#zebladenmark

#shft

#fitnessworld

#fitfam

#miiego

#teammiiego