Jeg troede jeg var vant til at bruge alle musklerne i min krop og alligevel gik jeg rundt hele søndagen, som en gammel kone med muskelgigt. For lørdag morgen kl. 9, var jeg nemlig blevet inviteret til en træningslektion med tidligere eliteløber gennem 15 år, Christina Schnohr.

Christina løber ikke længere i eliten, grundet tre slemme fibersprængninger i baglåret, men er stadig en meget aktiv løber. Det er derfor ikke længere sprint der er den dominerende disciplin men bla. maratonløb. Og så træner hun med NBRO Running, som er en stor og meget populær løbeklub baseret på frivillige kræfter.

Ved lørdagens træning, mødtes vi en flok på ca 10 styks, ved Kaffesalonen ved søerne. Luntede afsted mod Fælledparken, hvor vi stoppede op og fik nogle guldkorn serveret. Som løbecoach (mig), ved man jo et og andet ;-), og det var derfor fedt at få udfordret nogle af de lærdomme jeg har troet fuldt og fast på, og dermed blive inspireret af én, der ved hvad hun taler om.

Christina havde fokus på 3 ting, der er det afgørende for at få fart på løbet. Og de tips gælder uanset om du løber langt eller kort. Jeg har fået lov at citere Christina:

1: Brug fødderne aktivt i afsættet, og mærk foden trykke godt igennem. Det giver gratis fart og en længere svævefase.
– Her måtte jeg jo lige spørge til den gænge opfattelse af optimal kadence på 180 skridt i minuttet, men den teori blev skudt i jorden, og ikke et vigtigt parameter.

2: “Babserne frem” 🙂 Ret ryggen, skyd brystkassen frem, og få en perfekt holdning og optimal vejrtrækning.

3. Brug armene aktivt, hele vejen frem og tilbage. Mange glemmer at bruge armene og ligner en dinosaur med et par visne arme, når de løber. Langt frem og langt tilbage i 90 grader. Og husk at det er armene der styrer farten og ikke benene.

Efter disse ord, luntede vi videre i samlet flok, og fik lov at teste de 3 tips 1 ad gangen og til slut alle 3 på en gang og i fuld fart. Det føltes fedt, at give slip på de mange huskeregler om løbestil jeg normalt har med i tankerne, og få prøvet noget nyt af. Vi endte på en 100 m lang aletikbane, bag Zoologisk Museum, hvor vi to og to løb mindst 8 gange frem og tilbage, indtil benene rystede. Det var super sjovt, og årsag til min sjove gang her to dage efter.

Klik på billedet, for at se en lille videosekvens af os løbere der får lov at teste teknikkerne af:

IMG_6778

Tak for inspiration og godt selskab til Christina, som også har en hjemmeside, du er velkommen til at besøge.
——————————————————————————————————————————-

Den 7. august trækker jeg lod, om 1 startnummer til Spartas MINI Havneløbet d. 13. august til de to af jer, der gætter hvilket mærke indenfor energi (gel, proteinbarer, elektrolytter osv), jeg og Team Kaiser Sport har fået som sponsor. Skriv en kommentar til opslaget her på Facebook og så er du med. Kun et gæt til hver 🙂

I nærmeste fremtid vil jeg naturligvis præsentere produkterne for jer, men jeg skal også lige have en chance for at smage på sagerne og mærke effekten først.