Når der er stille her på hjemmesiden for tiden, er det et udtryk for det modsatte. Nemlig nok at se til. Og jeg vil vædde med, at du ikke har overvejet et sekund, at jeg nok bare ligger og ser Homeland på Netflix, fremfor at skrive et seriøst blogindlæg. Men der tager du fejl. Jeg er røget pladask i fælden. Var advaret om afhængigheden, og alligevel holder den mig vågen til langt over midnat hver aften.

Den medfølgende træthed, kunne man nemt forveksle med, at jeg lige er startet nyt job hos SHFT og derfor er lidt udkørt om aftenen. Men det er Homelands skyld. Jeg er dog nået til et punkt, hvor jeg har besluttet mig for at trappe lidt ned, fordi der er andet jeg skal trappe op med.

Blandt andet noget ‘strukturet træning’ op mod BT Halvmarathon den 1. maj. Min oprindelige plan i efteråret med at løbe 60 km om ugen efter Hechmann Metoden, måtte jeg jo sande ikke gik i spænd med mit øvrige liv og interesser, så jeg er ude i et mix af forskellige ting i denne sæson.

Bernstoffparken

Hvis du vil have mine egne hudløst ærlige tanker og erfaringer gennem tiderne, så har jeg aldrig løbet bedre end de år, hvor jeg freestylede totalt. Simpelt hen løb efter lysten og dagsformen. Stort set alle mine bedste tider til dato er udelukkende baseret på retningsgivende principper, men ikke en egentlig træningsplan.

Mine principper er følgende:

  • Mærk efter på dagen, hvad der føles rigtigt. Hvad er humøret og dagsformen til
  • Varier altid, så ikke to træningspas i træk er ens. Fx. Kort tur den ene dag. Langt og langsomt den næste. Kort og hurtigt den tredje. Kuperet eller andet den fjerde osv osv….Byg op og trap ned inden konkurrencedagen.
  • Træn aldrig effektivt to dage i træk, og vægt restitution højt (Homeland!)
  • Hold vægten stabil på det niveau du har det godt med. Særligt hvis du er en PR rytter og vil kunne sammenligne dine tider på det samme løb. Husk at blot 1 kg +/- ændrer din minuttid med ca. 2,5 sekund pr. 1 km.
  • Spis sundt og varieret i dagligdagen, men med plads til at være sulten for sjov. Kalorietælling er en dræber og min oplevelse er, at jeg tænker og fokuserer alt for meget på mad, hvis jeg ikke må få det. Hvis jeg må spise alt her i verden, så tænker jeg slet ikke på det….

Fællesnævneren i alt det her er frihed. Så tænk over hvordan du føler dig mest fri, uden at lade mageligheden tage over. Og Netflix kan pauses, så ingen undskyldning for at gro helt fast i sofaen heller. Den store forskel i år i forhold til ovenstående principper er, at jeg for tiden eksperimenterer med at løbe med min virtuelle SHFT Coach og også øver mig i rytmisk vejrtrækning.

Held og lykke med dine egne mål!

 

208

 

Ps. Hvad skal jeg dog se når Homeland slutter? Kom gerne med dine allerbedste anbefalinger.