Sportsfolk har gennem et stykke tid forsøgt sig med indtag af natron (bikarbonat), da det fremmer præstationsevnen. Jeg selv har ikke turde kaste mig over det, da jeg har hørt en lille fugl synge om, at det er knald eller fald om maven kan tåle det. Lidt surt at være ved at slå sin rekord, og så må spurte om bag nærmeste busk – der i øvrigt endnu ikke er sprunget helt ud.

Men efter at have læst et blogindlæg, som danmarksmesteren i BodyFitness, Mille Køpke, har skrevet, har jeg besluttet mig for at kaste mig hovedkulds ud i en test af det jeg normalt forbinder med bagning af lækre kager.  Natron! Og ej at forveksle med bagepulver, da det ikke er natron i sin reneste form!

Og jeg er ikke sponsoreret af Dr. Oetker til orientering, men elsker at bage, så naturligvis har jeg en natron på lager. Og tilfældigvis er vi en flok, der lige er startet op på en måned uden indtag af sukker, så nul bagning. Det er da et sammentræf der giver mening. Ergo skal natron bare indenbords i rå form.

Udover de gunstige virkninger, som natron har på præstationen grundet at ph-værdien stabiliseres, så kan det vise sig at være et vidundermiddel, hvis du døjer med nogle af følgende symptomer, og som kan være tegn på Candidasvamp. Det er der utrolig mange mennesker der gør, uden at vide det. Mille Køpke har en let metode til at teste sig selv:

“Simpel test til finde ud af om du har Candidasvamp?
Testen skal tages som det første om morgenen. Du tager et glas, halvt fyldt med vand fra vandhanen. Herefter laver du så stor en spytklat, du kan. Den spytter du ud i vandet og venter 2 minutter. Hvis der danner sig lange tråde ned mod bunden af glasset, er det tegn på svampevækst. Prøv at drysse sukker på spytklatten, så vil du se en voldsom vækst. Det er også den måde svampen arbejder på i tarmsystemet, når den får sukker, bare med det resultat, at disse fangarme går ind og laver huller i dit tarmsystem.

Symptomerne kan være følgende
Stor trang til sukker, hvidt brød, slik og kager.
Fordøjelsessystemet: Diarre, forstoppelse, luftdannelse, oppustet, dårlig udnyttelse af maden, mavekatar.
Hormonsystemet: Skedekatar, har svært ved at blive gravid, reduceret sexlyst, menstruationsforstyrrelser.
Immunforsvaret: Nedsat immunforsvar, og allergier.
Nervesystemet: Træthed, hovedpine, og depressionstendens.
Mund/hals: Dårlig ånde, hvide belægninger på indersiden af kinder, gummer, og tungen, ru hals, tørhed.
Urinveje: Hvidt/grynet udflåd, ledsaget af kløe, blærebetændelser, hyppig vandladningstrang.
Mentalt: Massiv træthed, og føler sig tappet for energi.

Det skal du indtage
½ glas vand med 1 tsk Natron hver morgen som det første (skulle smage rædselsfuldt!)

natron2

Natron er basisk og mange mennesker spiser en alt for syreholdig kost, hvorfor bla. Candida trives storartet i de fleste menneskers krop.

Læs Mille Køpkes blogindlæg HER

Jeg elsker lette og billige metoder, der øger velværet, så jeg skynder mig at hamstre noget natron, inden I når at læse indlægget.