I går havde jeg fornøjelsen af at møde Sidsel, som var den uheldige vinder af min konkurrence om en times løbecoaching, personlig træningsplan i en måned og ugentlig feedback 🙂 Hendes mand fik startnummeret til Änglamark Nytårsløbet, da Sidsel har haft problemer med det ene knæ, efter et vrid og noget løberknæ for nogle år tilbage.

Sidsel har, trods to mindre børn, prioriteret at få trænet, og træner ca. 3 gange om ugen. Mest i fitnesscenter og gerne på hold, da en stor del af træningsglæden kommer ved at træne med andre. Derfor er hun lidt træt af at knæet gør ondt ind imellem, og er begrænset til at løbe små ture på maks. 3 km. Hun har det seneste år deltaget i flere halvmaratonløb og kvindeløb og altid med et par løbemakkere. At løbe et hurtigt løb, er ikke det motiverende for Sidsel, men mere udfordringen i at stille op til løbene.

Hendes mål er at hun kan løbe Copenhagen Half Marathon i september 2015 og uden at have ondt i knæet. Startnummeret er købt. Det vil jeg hjælpe Sidsel på vej i mod.

Jeg havde lavet en aftale med Kaiser Sport om, at vi ville kigge op forbi dem efter vores samtale. Jesper, én af Kaiser Sports mange eksperter, skulle hjælpe Sidsel med en løbestilstest, og et par nye lækre løbesko. De “gamle” sko var kun ét år, men havde fra starten resulteret i sovende fødder. Ikke så hensigtsmæssigt, når man løber. Jesper gav kyndig vejledning, målte fødderne, kiggede på fodstilling, og vurderede nøje hvad de gamle sko gjorde for Sidsel – eller ikke gjorde. Hun afprøvede 3-4 forskellige par sko, før hun glad endte ud i en Nike Structure. Endda i en 2015 udgave der ikke er ude endnu. De er MEGA fede. Hvad synes du?  Og selvom det ikke er det afgørende, så gør det vel ikke noget at man ser godt ud på stierne  eller på løbebåndet.

 

Nikestructure

 

sidselkaiser

Nu hvor skoene er i orden, er min fornemste opgave, at få lagt et program, som sikrer tre ting:

* At programmet er til en “Nybegynder” og indeholder langsom progression i distance og hastighed på max. 10 % om ugen. Dette har kroppen behov for, for ikke at blive overbelastet. Vævet er lidt langsomt i opfattelsen modsat hurtigt forbedret iltoptagelse, så det er af stor nødvendighed at overholde den hovedregel.

* At Sidsel ikke keder sig ihjel og føler at hun træder et skridt tilbage. Hendes form er god, men knæet har brug for ikke at blive overbelastet yderligere. Jeg vil derfor være meget grundig i min ugentlige feedback, så Sidsel føler at det rykker og ikke er spild af tid, med de små ture og skift mellem gang og løb.

* At få integreret en hel del stabiliserende øvelser i træningsprogrammet, så hun kan få styrket kernemuskulaturen. Sidsel har haft bækkenløsning i sine graviditeter, og løbestilen en smule “ujævn”. Stærkere muskulatur i hoftepartiet, kan medvirke til mindre overbelastning i knæene, grundet en mere stabil løbestil og en stærkere krop.

Det er jo ikke sikkert at jeg følger Sidsel hele vejen mod målet i september, men forhåbentlig kan jeg være med til at motivere hende til at få lagt en optimal grundform uden irriterende skader, som er grundstenen for at kunne løbe lange løb eller hurtige løb (eller begge dele):

Jeg har i dag selv tilmeldt mig Copenhagen Half Marathon, fordi jeg blev inspireret af Sidsel. Mit mål er at løbe under 1.30.45, som var min rekord fra VM i 2014. Hvis du også har tilmeldt dig, så skriv endelig en kommentar til indlægget her.

God weekend derude.
Kh. Julie
Vil du se Sidsel i fuld fart på løbebåndet?